HomeThema'sEmpack Den Bosch 2013Schut Systems en PilloPak op ecoPACK met duurzaam alternatief voor kunststof trays...

Schut Systems en PilloPak op ecoPACK met duurzaam alternatief voor kunststof trays vervaardigd uit 100% golfpapier

Het unieke concept bestaat uit een tray-opzetmachine en een ongevouwen, als ‘plano' geleverde tray. Deze plano van ultralicht golfpapier wordt snel en efficiënt met behulp van een tray-opzetmachine tot een tray gevormd. Bij dit proces wordt geen lijm gebruikt: de tray wordt gevormd met behulp van een ‘locking' principe.

Lock-Well met vakverdeling voorkomt breuk, is ultralicht en ideaal voor het verpakken van producten als koek, biscuit, chocolade, zoutjes, snacks en snoepgoed. Qua materiaalsamenstelling zijn er diverse mogelijkheden. Zelfs biologisch afbreekbare coatings zijn mogelijk. Ook kunnen de trays worden voorzien van een klantspecifieke bedrukking.

Het vormen van de tray vindt plaats bij de klant, een industriële banketbakker bijvoorbeeld. Omdat de trays plano, d.w.z. ongevouwen, worden aangeleverd wordt veel opslagruimte bespaard. De tray-opzetmachine is goed integreerbaar in een bestaande verpakkingslijn. Het trayformaat kan snel gewisseld worden, de formaatdeelkosten zijn beperkt en dankzij het lockingprincipe wordt lijm overbodig.

Geheel in lijn met de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten is het speciale lockingsysteem ontwikkeld met behulp waarvan de tray gevormd wordt. Dit is een doorontwikkeling van het al wat langer bekende ‘sprinter'-lockingconcept, maar dan afgestemd op het specifieke golfpapier.

Sinds de introductie van Lock-Well bij Coppenrath Feingebäck in Geeste (D) in 2012 is de ontwikkeling van dit bijzondere product niet stil blijven staan. Inmiddels zijn er diverse vormen mogelijk zoals conische trays, trays met deksel en trays met een vakverdeling.

Schut Systems tijdens EMPACK op stand H311 en in de ecoPACK Lounge te vinden. Meer informatie op de bedrijfspresentatie op de website van EMPACK.

Kijk voor meer informatie op www.schutsystems.com.