HomeNieuwsBedrijven en personenSchur Flexibles Group kondigt overname van Cats en Nimax aan

Schur Flexibles Group kondigt overname van Cats en Nimax aan

Het Oostenrijkse Schur Flexibles Group groeit verder en verwerft drie fabrieken van Clondalkin Group. Het betreft twee Nederlandse verpakkingsfabrikanten, namelijk Cats Flexibles Packaging in Rotterdam en Nimax in Elst. De derde fabriek die Schur Flexibles Group overneemt is het Duitse Cats-Hänsel Flexible Packaging.

Met de overnames wil Schur Flexibles Group haar positie in de markt voor flexibele verpakkingen voor zoetwaren en thee versterken. De drie locaties hebben 135 medewerkers en hadden in 2017 een verkoopvolume van meer dan 30 miljoen euro. Met deze acquisities zal de omzet in 2018 waarschijnlijk toenemen tot meer dan 400 miljoen euro.

“Deze bedrijven passen perfect in onze groeistrategie. Tegelijkertijd gaan we investeren in onze zeer gespecialiseerde productielocaties om extra toegevoegde waarde voor onze klanten te creëren”, zegt Michael Schernthaner, Managing Director van de Schur Flexibles Group.

De voorgenomen transactie is onderhevig aan interne en externe goedkeuringen, waaronder de goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

www.schurflexibles.com