HomeNieuwsBedrijven en personenSchumacher Packaging Groep breidt capaciteit in Breda aanzienlijk uit

Schumacher Packaging Groep breidt capaciteit in Breda aanzienlijk uit

Schumacher Packaging Groep, leverancier van verpakkingsoplossingen uit golf- en massief karton, heeft de productie- en magazijncapaciteit in haar vestiging in Breda aanzienlijk uitgebreid. De fabriek in Breda heeft hiervoor een nieuw en groter gebouw betrokken aan de Markkade 50. Voor vandaag staat gepland dat de laatste machine naar de nieuwe fabriek zal verhuizen. Met het nieuwe gebouw wordt het productieoppervlak van 15.000 vierkante meter verdrievoudigd. Bovendien beschikt de verpakkingsfabrikant in de vestiging nu over een compleet nieuw palletmagazijn met 7.500 plaatsen.

Logistiek en handling

Vooral klanten van Schumacher Packaging voor wie de fabriek in Breda displays produceert, zullen van de uitbreiding profiteren. Maar ook de Nederlandse en Belgische klanten die verpakkingen uit golf- en massief karton bij Schumacher Packaging fabrieken in Duitsland aanschaffen, kunnen door het nieuwe palletmagazijn profiteren van ‘just in time'-services. Verder zal zich op het nieuwe gebied in Breda met een totaal oppervlak van circa 50.000 vierkante meter binnenkort ook een handling-dienstverlener vestigen die verpakkingen vult en displays opbouwt en uitrust. Ook dit leidt voor de klant tot een betere service, kortere wegen en verhoogt de snelheid.

Succesverhaal van vestiging in Breda

“Door de verhuizing verdrievoudigen we onze productieoppervlak en wordt ons bedrijfsterrein zeven keer zo groot”, zegt Luc Swaenen, bedrijfsleider bij Schumacher Packaging & Display. “Alleen door deze stap kunnen wij ons groeitempo in de vestiging in Breda voortzetten en ook onze leidende positie in de digitale druk verder verstevigen. Het grote palletmagazijn biedt ons en onze klanten bovendien geheel nieuwe logistieke mogelijkheden”, vervolgt hij. “Schumacher Packaging Groep heeft in 2014 Vinke-Display in Breda overgenomen en heeft sindsdien gebruik kunnen maken van veel synergie-effecten. Door de investeringen in de consequente uitbreiding van de vestiging in Breda zetten we dit succesverhaal voort.”

Kijk voor meer informatie op www.schumacher-packaging.com.