HomeMachinesAandrijven en besturenSchubert verpakt zoetwaren en snacks met innovatieve technologie

Schubert verpakt zoetwaren en snacks met innovatieve technologie

Schubert zal op ProSweets in Keulen van 28 t/m 13 januari 2017 opnieuw haar deskundigheid laten zien bij het verpakken van zoetwaren en snacks in de meest uiteenlopende varianten en verpakkingsformaten. Daar presenteert het bedrijf de Flowmodul die zonder interface in een TLM-installatie is ingebouwd en die sinds de marktintroductie vooral in de zoetwarenbranche een enorm succes is. Behalve het verpakken in buisfoliezakken biedt Schubert met haar toploading verpakkingsmachines dezelfde bedrijfstak een vrijwel onbegrensde keuze aan mogelijke verpakkingsvarianten. Bovendien richt Schubert de focus van haar beurspresentie op het thema industriële digitalisering en vestigt men de aandacht op zaken als Predictive Maintenance en het bedrijfsinterne serviceplatform GRIPS.world.

Op ProSweets presenteert Schubert met haar Flowmodul een foliezakaggregaat dat naadloos is ingebouwd in de TLM-verpakkingsinstallaties. In combinatie met de beproefde robot- en beeldverwerkingstechnologie maakt de Flowmodul het mogelijk om op uiterst flexibele wijze allerlei soorten snacks en zoetwaren in buisfoliezakken te verpakken. Het eindverpakkingsproces in dozen kan hierbij, eveneens zonder interface en in één enkele TLM-verpakkingsinstallatie, aan het primaire verpakkingsproces worden gekoppeld.

Met de Flowmodul kunnen kleine partijgroottes, korte productlevenscyclussen en een grote verscheidenheid aan producten op ongekend efficiënte wijze verwerkt worden. De foliezaktechnologie van Schubert heeft intussen zijn sporen verdiend bij het verpakken van de meest uiteenlopende producten zoals chocoladerepen, koekjes, cake en chocoladefiguren.

De uniforme besturing, het bedieningsgemak, het uiterst flexibel laden van de robots, de krachtige beeldverwerking en het feit dat de klant een oplossing krijgt van één enkele aanbieder. Het zijn allemaal belangrijke voordelen. Als geheel bereikt deze technologie bij het verpakken van de meest uiteenlopende producten nieuwe topprestaties op het vlak van benodigde ruimte, voorbereidingsduur en productverscheidenheid. Schubert presenteert in Keulen een pickerlijn met vijf F4-robots die dubbele koekjes in het producttoevoersysteem van een Flowmodul leggen en in buisfoliezakken verpakken.

Een ander zwaartepunt van de beurspresentie is de digitalisering. De toonaangevende leverancier van digitale verpakkingsmachines presenteert in dit verband haar webgebaseerde platform GRIPS.world dat op lange termijn alle belangrijke functies voor het monitoren en documenteren van de machinegegevens in één enkele gebruikersinterface bijeen zal brengen. Door TLM-machines met behulp van dit digitale platform in een netwerk te laten samenwerken, zal Schubert in staat zijn om de prestaties en de afwijkingen van de nominale statussen van de machines permanent te monitoren en zo haar preventieve serviceprogramma verder uit te breiden. Het uiteindelijke doel hiervan is ongeplande machinestilstand volledig te elimineren.

Kijk voor meer informatie op www.gerhard-schubert.com.