HomeMachinesInspecterenSchubert toont verpakkingsoplossing voor yoghurt op Anuga FoodTec

Schubert toont verpakkingsoplossing voor yoghurt op Anuga FoodTec

Gerhard Schubert presenteert op Anuga FoodTec, de internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, van 20 tot 23 maart 2018 een TLM-systeem voor het verpakken van yoghurt cups in flowpacks. Het getoonde systeem is uitgerust met een Flowmodul flow-wrapping component, dat naadloos in de machine is geïntegreerd. Een 3D-scanner zorgt bovendien voor kwaliteitsborging van de verpakte producten op de lijn.

De Duitse machinebouwer heeft jarenlange ervaring in het verpakken van zuivelproducten en heeft een groot aantal bekende producenten in haar klantportfolio. Zo maakt de zuivelfabriek Alois Müller ook gebruik van de TLM-technologie van Schubert voor het secundair verpakken van haar producten, waaronder de zogenaamde ‘Corner Yogurt'. De machine die gepresenteerd wordt op Anuga FoodTec bevat de ‘Corner Yogurt Mini' voor kinderen in gemengde verpakkingen. De bekertjes worden in paren verpakt in een flowpack.

De machine verwerkt de producten met een optimale snelheid van zestig cycli per minuut. Dit zorgt ervoor dat de yoghurt niet blijft plakken aan het foliedeksel, wat wel het geval zou zijn bij hogere cyclustijden. Een 3D-scanner die op de lijn is geïnstalleerd, zorgt ervoor dat yoghurtbekers met beschadigde of ontbrekende deksels niet worden opgepakt. Bovendien zorgt de 3D-scanner voor de juiste oriëntatie van de yoghurt cups in de flowpack.

Uitgerust met vijf pick & place robots, die 300 producten per minuut in de Flowmodul-toevoerketen plaatsen, behaalt de machine een uitvoer van 150 flowpacks per minuut. Verschillende verpakkingslayouts kunnen worden bereikt dankzij het volledig automatisch wisselen van de gebruikte vaten voor het aanvoer van de bekers, samen met de volledig schaalbare robots.

De mogelijkheid om gemengde verpakkingen in verschillende combinaties te verwerken geeft de klant extra flexibiliteit. Het TLM-systeem voldoet aan hoge normen op het gebied van hygiëne en kwaliteitsborging tijdens het verpakkingsproces. Het systeem kan dan ook eenvoudig onder hoge druk worden gereinigd.

www.gerhard-schubert.com