HomeMachinesAandrijven en besturenSchubert presenteert TLM verpakkingsmachine op Interpack 2011

Schubert presenteert TLM verpakkingsmachine op Interpack 2011

schubert-1

Schubert zal op de aankomende Interpack ’s werelds eerste TLM verpakkingsmachine presenteren. Deze machine biedt de mogelijkheid om meerdere producten te verpakken dankzij het automatische systeem voor het verwisselen van de werktuigen. Zo kan de machine volledig automatisch overschakelen op een verpakking met een andere maat of van een andere soort. In slechts 4,5 minuut kan de machine bijvoorbeeld omschakelen van het verpakken van paashazen naar het verpakken van yoghurtschaaltjes. Hierdoor wordt het verpakkingsproces een stuk efficiënter.

schubert-logoVoor producenten van snacks, koek en chocolade is de machine interessant, omdat de machine continue bezig kan zijn met het verpakken van bijvoorbeeld chocoladeberen, die de machine eerst van de band haalt en dan in trays legt. De moedertray bevat een innovatie: deze krijgt aan het einde van de verpakkingslijn een folie en wordt dan pas in opgedeeld in porties. Andere voordelen van dit systeem zijn lager verwerkingskosten, de trays zien er beter uit en ze kunnen op pallets worden gestapeld.

schubert-2

Op alle machines staat standard het Schubert MES systeem. De ontwikkeling en testfase van dit product zijn intussen op een hoog niveau en Schubert hoopt op de Interpack de mening van de beursbezoekers te krijgen over het MES systeem. De TLM verpakkingsmachines krijgen een check-functie in hun systeem, waardoor de efficiëntie verder wordt vergroot. Bij goed gebruik kan een MES systeem leiden tot een besparing tot 10%. De volledige productielijn kan, indien gewenst, op het Schubert MES worden aangesloten.

Verder presenteert Schubert een TLM verpakkingslijn voor vervoersverpakkingen. In deze lijn zit een geïntegreerde TLM-P4 palletiseerder. Ook bij deze verpakkingsoplossing zijn de kosten lager en wordt er effectiever gewerkt. Ook zal Schubert op de beurs 40 robots en 32 transmodules (ofwel transport robots) exposeren. Schubert nodigt alle beursbezoekers van harte uit om hen te bezoeken en een speciale ervaring rijker te worden.

schubert-3

Interpack 2011 – Hal 14 – Stand A06/B11

Kijk voor meer informatie op www.gerhard-schubert.com.