Schubert presenteert op ProSweets 2019 in Keulen een lightline flowpacker die is uitgerust met de nieuwste hotsealtechnologie. Deze flowpacker verpakt op productvriendelijke wijze en met een hoge capaciteit warmtegevoelige producten, zoals chocolade. De flowpacker behoort tot het nieuwe lightline-machineprogramma waarmee Schubert haar klanten tegen aantrekkelijke investeringskosten drie voorgeconfigureerde machinetypes aanbiedt voor standaard verpakkingstaken. Schubert Packaging Systems stelt bovendien zijn omvangrijke portefeuille met engineering dienstverleningen voor.

Verpakken van zoetwaren

Chocolade, chocoladerepen of banketbakkerswafels. Veel van dit soort zoetwaren worden kant-en-klaar in buisfoliezakken verpakt voordat ze naar de consument gaan. Schubert biedt met de lightline flowpacker een voorgeconfigureerde verpakkingsmachine, bestaande uit het foliezakaggregaat flowmodul en een pickerlijn, die onverpakte of in trays gelegde producten op efficiënte en productvriendelijke wijze in buisfoliezakken verpakt.

Maximale flexibiliteit

De flowmodul is compatibel met alle soorten gangbare hot- en coldsealfolie en biedt maximale flexibiliteit bij de productsamenstelling. Op die manier kunnen zelfs broze crackers of koekjes met behulp van robottechnologie in elke denkbare variant worden gestapeld en in buisfoliezakken worden verpakt.

Nieuwe sealtechnologie

Voor warmtegevoelige producten, zoals chocolade, heeft Gerhard Schubert haar foliezakaggregaat flowmodul uitgebreid met een nieuwe sealtechnologie. Het meest opvallende kenmerk van deze nieuwe en gepatenteerde hotsealtechnologie is een zeer geringe warmteontwikkeling en een constante sealtijd met variabele kettingsnelheid. Daardoor kan het regelbereik van een hotsealfolie voor het eerst, en zonder kwaliteitsverlies voor de folie of het product, ingesteld worden tussen 5 en 60 meter. Ook hermetisch dichte verpakkingen zijn mogelijk met deze technologie.

Voorgeconfigureerd en efficiënt

De flowpacker die getoond wordt, maakt deel uit van het nieuwe machineprogramma Schubert lightline dat bestaat uit drie verpakkingsmachines voor standaard verpakkingstaken. Daartoe behoort ook de lightline cartonpacker voor het verpakken van producten in kartons en de lightline pickerline voor pick-and-place toepassingen. Kenmerkend voor deze uiterst compacte en efficiënte installaties zijn de aantrekkelijke investeringskosten en de korte levertijden. Klanten kunnen nu kiezen uit voorgeconfigureerde machines uit de nieuwe lightline-productfamilie met gedefinieerde product- en verpakkingsformaten en de drie zelf configureerbare machines met grote vrijheidsgraden die uitstekend geschikt zijn voor individuele toepassingen.

Beursmachine verpakt 250 koekjes per minuut

Schubert toont op ProSweets een lightline flowpacker die met de nieuwste hotsealtechniek gemengde verpakkingen verwerkt met twee verschillende, warmtegevoelige producten. Een koekje met witte chocolade en een koekje met bruine chocolade worden samen verpakt in een buisfoliezak. De machine bereikt een capaciteit van 250 producten ofwel 125 buisfoliezakken per minuut. De flowpacker beschikt over een 3D-beeldverwerkingssysteem dat er voor zorgt dat uitsluitend volkomen gave producten in de toevoerketting van de flowmodul terechtkomen.

Aanpasbare machine, toekomstbestendige investering

Filigrane bonbons, softcakes of chocoladerepen. Het familiebedrijf uit Crailsheim ontwikkelt voor alle producten exact passende robottools die dankzij de modulaire opbouw van de TLM-technologie eenvoudig en kostenefficiënt kunnen worden omgebouwd voor nieuwe taken zoals nieuwe product- of verpakkingsformaten. Als er iets aan het product of het formaat verandert, worden alleen de robot tools aangepast of gewisseld. Schubert maakt bij het ontwikkelen en produceren van deze tools gebruik van vele jaren know-how op het vlak van design en de functionaliteit van grijpers en zuigers.

Engineering knowhow van Schubert

Voor fabrikanten van levensmiddelen en zoetwaren die voor hun productie meer nodig hebben dan een losse machine biedt Schubert Packaging Systems omvangrijke complete oplossingen en diensten. Deze dochteronderneming van Gerhard Schubert GmbH plant voor elke bedrijfstak turn-key installaties en adviseert als dienstverlener op het vlak van engineering zowel midden- en kleinbedrijven als internationale concerns met betrekking tot de eindverpakking en de aangrenzende processen.

www.schubert.group