HomeNieuwsMachinesSchubert ontwikkelt trainingsplatform speciaal voor operators

Schubert ontwikkelt trainingsplatform speciaal voor operators

In 2024 breidt verpakkingsmachinefabrikant Schubert zijn opleidingsprogramma uit met een recent ontwikkeld digitaal trainingsplatform waarop het speciaal voor operators toegespitste content lanceert. Na de opening van het grote trainingscentrum een jaar geleden zet Schubert nu een volgende grote stap richting moderne trainingsconcepten.

Sarah Busch, hoofd Customer Trainings bij Gerhard Schubert, legt uit: “Wij streven ernaar onze klanten alle professionele ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om het maximale uit hun verpakkingslijnen te halen. Met dit in gedachten verhogen we onze investeringen in nieuwe trainingsconcepten – met een mix van traditionele en digitale leerinhouden.” Het nieuwe digitale leerplatform heet Schubert Learning Space. De fabrikant van verpakkingsmachines test momenteel zijn voorlopige inhoud in samenwerking met klanten en zal deze in 2024 introduceren. Het zal interactieve cursussen bevatten, gericht op zowel de specialisten van de klant als de eigen medewerkers van Schubert.

Schubert zal ook uitgebreide leermodules aanbieden, specifiek voor machinebedieners. Vooral op dit gebied is het voor productiebedrijven een uitdaging om goede medewerkers aan te nemen, op te leiden en te behouden. De zeer uiteenlopende niveaus van technische expertise en taalvaardigheid vormen een van de meest voorkomende obstakels. “Daarom ontwikkelen we een leerconcept met vooraf geproduceerde, zeer toegankelijke inhoud – d.w.z. met veel afbeeldingen, animaties en video’s die met zo weinig mogelijk taal kunnen worden begrepen”, meldt Sarah Busch. Deze inhoud zal op aanvraag beschikbaar zijn en kan indien nodig door de productiehoofden zelf worden geactiveerd voor training van het personeel. “Onze klanten zullen profiteren van flexibiliteit en autonomie als het gaat om de opleiding van hun personeel”, voegt Busch toe.

Schubert is momenteel intern bezig met het heroriënteren van zijn opleidingscapaciteiten en het vereenvoudigen van het proces voor het afhandelen van trainingscursussen. Over enkele weken wordt er weer een state-of-the-art trainingsapparaat op het trainingscentrum geïnstalleerd. “Het trainingsteam is aanzienlijk gegroeid”, zegt Sarah Busch, “Twee van onze collega’s zijn nu verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe trainingsformaten, en we hebben een centraal administratiekantoor dat alle klantenondersteuning en cursusorganisatie in het trainingscentrum afhandelt. ”

In 2024 zullen klanten profiteren van digitale leerinhoud, maar ook van meer cursussen en sneller beschikbare trainingsdata. Het modulaire ontwerp van Schubert-machines is een echt voordeel voor het trainingsconcept, omdat de gestandaardiseerde componenten – zoals de pick & place-robots of de Transmodul – in elk systeem vrijwel op dezelfde manier functioneren. “Niettemin bereiden onze trainers zich gewetensvol voor op specifieke machines van klanten en geven ze op basis van deze voorbereiding prioriteit aan bepaalde onderwerpen voor de trainingssessies”, benadrukt Sarah Busch. De waarde van goed opgeleid personeel mag nooit worden overschat. Uiteindelijk kunnen eventuele problemen en ongeplande stilstand in de productie op de lange termijn worden voorkomen. En dit verhoogt de beschikbaarheid en efficiëntie van het systeem, waardoor opleidingsmaatregelen een absoluut waardevolle investering worden.

www.schubert.group