HomeMachinesNiet-primair verpakkenSchubert levert gecombineerde oplossing voor verpakken van dranken

Schubert levert gecombineerde oplossing voor verpakken van dranken

Gerhard Schubert zal samen met haar partnerbedrijf KHS op de beurs drinktec 2017 de gecombineerde verpakkingsinstallatie Innopack-TLM presenteren. Deze installatie combineert naadloos een TLM verpakkingsmachine van Schubert met een inpakmachine van KHS. Klanten uit de drankenindustrie profiteren hiermee van een totaaloplossing, die aanzienlijke verbeteringen meebrengt in de kwaliteit van verpakkingen en flexibiliteit. Zelfs in een beperkte ruimte kunnen met de Innopack-TLM verschillende formaten flessen en eindverpakkingen efficiënt worden verpakt.

Op drinktec zal Schubert van 11 tot en met 15 september 2017 op de stand van KHS (hal B4, stand 328) de voordelen presenteren van de gecombineerde verpakkingsinstallatie Innopack-TLM. Het in line verpakkingssysteem verbindt de machines van Schubert en KHS, doordat afzonderlijke modules worden verbonden tot een compacte en ruimtebesparende eenheid. Het systeem dat wordt getoond op de beurs bestaat uit vijf TLM deelmachines van Schubert en een machinedeel van KHS. De installatie die werd geproduceerd in opdracht van een Israëlische brouwerij verpakt baskets à zes flessen van 0,33 liter in een kartonnen wrap-around verpakking of baskets à 6 flessen van 0,5 liter in kratten.

De naadloze verbinding tussen de inpakmachine van KHS en het TLM verpakkingssysteem van Schubert wordt mogelijk door het gebruik van de transmodule. Deze gepatenteerde transportrobot zorgt voor het transport van de opgezette kartonnen verpakkingen in het systeem van KHS en transporteert de met flessen gevulde kartonnen verpakkingen vervolgens naar de overeenkomstige module voor het lijmen en sluiten. De multifunctionele machine is overzichtelijk, optimaal toegankelijk en compact. De bediening van het volledige systeemblok verloopt centraal via één enkele bedieningsterminal. Ondanks de flexibiliteit van deze oplossing is de behoefte aan personeel laag: één persoon kan het compacte systeem bedienen.

Het systeem kan zowel kratten als baskets, clusters en andere kartonnen verpakkingen vullen. Het combinatiesysteem dat wordt gepresenteerd op de beurs bereikt een capaciteit van maximaal 48.200 flessen per uur en daardoor maximaal 134 baskets à 6 stuks of 45 kratten of kartonnen verpakkingen per minuut.

De ruimtebesparende oplossing kan dankzij de modulaire opbouw flexibel worden uitgebreid als de productie wordt verhoogd of de formaten en productmix moeten veranderen. Daarmee kunnen de klanten snel reageren op veranderende wensen en zijn ze goed voorbreid.

Kijk voor meer informatie op www.gerhard-schubert.com.