HomeMachinesNiet-primair verpakkenSchubert en KHS leveren modulaire verpakkingsinstallatie aan brouwerij

Schubert en KHS leveren modulaire verpakkingsinstallatie aan brouwerij

Schubert en KHS hebben hun krachten gebundeld om drankenproducenten in de toekomst een totaalpakket aan te kunnen bieden voor afvullen en verpakken. Het eerste gerealiseerde voorbeeld van deze samenwerking is de blokoplossing in de brouwerij van Schützengarten in de Zwitserse plaats St. Gallen. Bij deze oplossing worden in een uiterst kleine ruimte talrijke verschillende formaten flessen en eindverpakkingen verwerkt.

Schützengarten

De traditionele brouwerij Schützengarten is niet alleen in Zwitserland geliefd vanwege haar originele bierspecialiteiten. Naast het zeer grote aantal verschillende flessen, flesformaten en verpakkingsvormen, kent men dit bedrijf ook van de aparte flessen en speciale flesvormen waardoor het zich duidelijk van de massa onderscheidt. Hoewel de in 1779 opgerichte brouwerij Schützengarten de oudste brouwerij van Zwitserland is, maakt het bedrijf gebruik van hypermoderne technologie om karakteristieke producten te fabriceren waarvan de kwaliteit van internationaal topniveau is.

Veelzijdig bierassortiment

Bij die hoge kwaliteit hoort ook een ruim assortiment aan veelsoortige bierspecialiteiten. Al naar gelang de biersoort verwerkt men ook vaker exotische ingrediënten. De Brown Ale krijgt zijn speciale aroma bijvoorbeeld van de jeneverbes. Het Radler krijgt door het edelweissextract een fijn cachet van kruidenbitter waarmee de frisse citroensmaak van deze gemengde bierdrank wordt afgerond. En voor hun Chocolate Sweet Stout gebruiken de Zwitsers zelfs cacao uit Trinidad. Maar het meerendeel van de omzet komt nog steeds voor rekening van het traditionele bier Schützengarten Lager Hell. Schützengarten is sinds de oprichting zelfstandig en heeft momenteel cira 220 medewerkers. De ongeveer 175.000 hectoliter bier in diverse soorten die elk jaar wordt geproduceerd, komt grotendeels in de horeca terecht. Daar komt nog eens 130.000 hectoliter handelsproducten bij zoals water, kwaliteitswijnen en champagne.

Toenemende consumenteisen

De eindverpakkingen zijn net zo veelzijdig als het productassortiment. Naast de 4-, 6- en 8-packs zijn ook de 10- en de 18-packs zeer populair op de Zwitserse markt. Voor speciale acties met bepaalde handelcoöperaties produceert men ook dozen met 12 of 15 stuks. Het klassieke bierkrat staat natuurlijk ook op het programma. “Het aantal verpakkingsvarianten is de afgelopen jaren geëxplodeerd. Wij kunnen onszelf niet onttrekken aan het dictaat van de markt”, vertelt Martin Ketterer, technisch directeur en lid van het management van Schützengarten. Het droge productiegedeelte dat volgt op de afvulinstallatie is van zeer groot belang om dergelijke complexe verpakkingstaken te kunnen uitvoeren. In dit gedeelte worden de flessen namelijk gegroepeerd en verpakt en hier krijgt het speciale aanbod met de eindverpakking haar eigen gezicht. Daarom investeerde het bedrijf in een nieuwe lijn met een modern droog productiegedeelte, namelijk een door Schubert en KHS ontwikkelde, multifunctionele installatie die in die vorm nog niet op de markt te krijgen was en bestaat uit een KHS-inpakker en een TLM-installatie van Schubert.

Nieuwe installatie

De order van de Zwitserse brouwerij omvatte naast een uitpak- en een inpakmachine ook een binder en een ontbinder, en verder een gecombineerde palletisering en een afruimer voor nieuw glas. Tot de lijn behoort verder een palletwikkelaar, een krattenwasinstallatie en een geautomatiseerd krattenmagazijn voor het bufferen van kunststof kratten. De nieuwe installatie bereikt een capaciteit van 25.000 tot 35.000 flessen per uur. De veelsoortige formaten laten hierbij niets te wensen over. Naast zes verschillende kunststof kratten voor de statiegeldflessen verpakt Schützengarten op de nieuwe installatie ook diverse verschillende kartonformaten met hoeveelheden van 6 tot 18 flessen.

Modulaire opbouw

KHS bood reeds in het verleden klassieke productielijnen aan voor het verwerken van baskets en/of clusterpacks. Daarbij werden losse machines door middel van transporteurs met elkaar verbonden. Bij de blokoplossing die de naam Innopack TLM draagt, worden de afzonderlijke modules zonder bijkomende transporteenheden samengevoegd en vormen ze een compacte eenheid. “Dankzij de jarenlange ervaring van KHS op het vlak van het ontwerpen van afvulinstallaties en dankzij de vakkennis van de Schubert-groep over eindverpakking van de meest uiteenlopende producten, kunnen wij de drankenindustrie een bijzonder flexibele oplossing bieden die bestaat uit beproefde standaardcomponenten van beide bedrijven”, aldus Kanellos Tzinieris, vakman voor de drankenindustrie binnen de sales van Schubert.

Hoge flexibiliteit

Dankzij haar modulaire opbouw levert de Innopack TLM de hoge flexibiliteit die nodig is om verscheidenheid aan producten aan te kunnen. “Wij bieden plaatsbesparende oplossingen die flexibel kunnen worden uitgebreid als de productie wordt opgevoerd of als de formaten en de samenstellingen van de producten mochten veranderen. Op die manier kunnen de klanten snel reageren op de veranderende vraag zonder dat ze meteen hoeven te investeren in een nieuwe lijn”, aldus Peter Gabriel, algemeen directeur van Gerhard Schubert GmbH Verpackungsmaschinen, die verantwoordelijk was voor de strategische planning van deze samenwerking. Momenteel worden er op de blokinstallatie elf verschillende flesformaten verpakt waarvan zeven formaten voor statiegeldflessen en vier voor wegwerpflessen.

Snelle verbinding

De mechanische verbinding tussen de inpakmachine van KHS en de modules van Schubert wordt in dit geval gevormd door de transportrobot Transmodul. De Transmodul loopt de inpakmachine van KHS in. Dankzij de inductieve energietoevoer en de radiografische overdracht van gegevens en signalen kan de Transmodul vrij bewegen. “Zonder de Transmodul zou het versmelten van onze installaties niet te doen zijn”, aldus Kanellos Tzinieris. In de TLM-module worden de kartons opgericht, geplakt en neergezet op de Transmodul. De transportrobot transporteert deze vervolgens naar de verpakkingsmodule van KHS. Daar worden de flessen in de voor die opdracht vereiste hoeveelheid automatisch in de kartons geplaatst. Vervolgens lopen de gevulde kartons op de Transmodul naar de TLM-sluitmodules waar F2-robots ze sluiten.

Compacte installatie

“Het in blokken plaatsen van de componenten van KHS en Schubert maakt lange transportwegen en eigen in- en uitvoertrajecten overbodig”, aldus Lutz Müller, KHS Sales Manager voor Zwitserland die de compacte constructie van de machine beschrijft. “Dat betekent minder onderhoud, slijtage en energieverbruik. Bovendien kan één enkele medewerker deze compacte installatie bedienen.” Voor de eenvoudige bediening zorgen in dat geval de vervangbare formaatwerktuigen die het mogelijk maken dat er altijd geproduceerd kan worden met dezelfde instellingen. Dit verkort de omstelduur tot minder dan vijftien minuten.

Verdubbeling van capaciteit

Dankzij deze verpakkingsoplossing kan Schützengarten nu in een zeer kleine ruimte de volledige capaciteit van haar vulmachine benutten. De capaciteit van de lijn is daardoor in vergelijking met de tot nu toe gebruikte verpakkingsoplossing vrijwel verdubbeld. De verpakkingsinstallatie kan kratten en in de toekomst ook baskets, clusters en andere kartonvarianten verpakken. “De verpakkingsinstallatie biedt ons veel nieuwe mogelijkheden. Wij zijn uitstekend voorbereid op de toekomst en hebben tevens ervaren partners aan boord”, vertelt Martin Ketterer. Het gezamenlijke project met de Zwitserse brouwerij Schützengarten is met succes gestart. Intussen heeft men nog drie andere orders in de portefeuille. En dat zullen er meer worden, want het concept is vernieuwend voor afvullers en het biedt grote kansen voor drankenfabrikanten.

Schubert en KHS

De gezamenlijk ontwikkelde blokoplossing van Schubert en KHS staat garant voor uiterste flexibiliteit en een compacte constructie. In conventionele productielijnen voor het verpakken van drankflessen in baskets of clusterpacks worden losse machines door middel van transporteenheden met elkaar verbonden. Innopack TLM verbindt de machines van Schubert en KHS in lijn door de afzonderlijke modules samen te voegen tot een compacte en tevens plaatsbesparende eenheid. Bijkomende transporteenheden zijn niet meer nodig. Dankzij het principe van schaalbaarheid zijn de oplossingen geschikt voor elke grootte en kunnen ze flexibel worden uitgebreid. Ook kleinere brouwerijen krijgen met deze oplossing de kans om in de internationale handel met hoogwaardige verpakkingen een marktpositie te verwerven.

Kijk voor meer informatie op www.gerhard-schubert.com.