HomeThema'sEmpack Brussel 2012Schiphorst toont logistieke oplossingen in kunststof

Schiphorst toont logistieke oplossingen in kunststof

Schiphorst Transport- en Opslagtechniek houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en distributie van kunststof ladingdragers. Schiphorst biedt meer dan 50 jaar ervaring over het toepassen van onder andere kunststof bakken, pallets, palletboxen en onderstellen. Zowel binnen de food als non-food branche heeft Schiphorst een goede reputatie als totaalleverancier van kunststof ladingdragers en bieden wij logistieke oplossingen in kunststof. Op Empack in Brussel toont Schiphorst onder andere veilige bakken voor vlees, kunststof detecteerbare bakken en vaten van FUSION.

Uw vlees in veilige bakken

Momenteel wordt vlees vooral getransporteerd en opgeslagen in de bekende rode E2 vleesbakken. Doordat er door diverse producenten gebruik wordt gemaakt van verschillende kwaliteiten grondstoffen voor de productie, kan er niet altijd worden gegarandeerd dat deze vleesbakken levensmiddelengeschikt zijn. Bij gebruik van de nieuwe kunststof E-Performance vleesbak kan dit wel. Schiphorst Transport- en Opslagtechniek, producent en distributeur van kunststof bakken, pallets en palletboxen, heeft deze bak aan haar brede assortiment toegevoegd.

De E-perfomance bak wordt uitsluitend in het wit geproduceerd, hiermee wordt gegarandeerd dat de bak uit nieuw PE materiaal is geproduceerd. De nieuwe E-Performance bak verenigt het functionele met pure esthetiek. Hierin worden de vleeswaren niet alleen hygiënisch en smakelijk getransporteerd, de E-Performance bak overtuigd vooral door zijn stabiliteit en lange levensduur. Dankzij de onderscheidende en verbeterde bodemgeometrie en hoekconstructie, is de E-performance bak zeer geschikt voor gebruik in transportsystemen. Magazijn- en transportsystemen worden simpelweg efficiënter, de witte E-Peformance bak maakt dit mogelijk en zet nieuwe maatstaven. Op alle vier de zijden is de E-performance bak uitgevoerd met Inmould-barcode labels (IML), waarbij iedere kunststof bak een uniek nummer meedraagt die uitsluitend door GS1 in Duitsland wordt afgegeven. Hiermee is de herkomst en identificatie van de kunststof bak in de gehele keten gewaarborgd. Bovendien is de implementatie van de IML in de kunststof bak een zeer hygiënische oplossing, het is reinigingsvriendelijk en extreem langdurig. Onhygiënische- en bij de reiniging storende papieretiketten is daarmee verleden tijd. Samengevat wordt bij de E-Performance bak kwaliteit en uw veiligheid zeer groot geschreven.

Schiphorst is al jarenlang betrouwbare producent van voedselveilige E1 en E2 kratten. Het ligt dan ook voor de hand dat zij als producent heeft gekozen voor de nieuwe witte E-Performance kratten.

Kunststof detecteerbare bakken

Top op heden wordt de controle van levens- en farmaceutische middelen op kunststof deeltjes veelal visueel uitgevoerd. Dit is vrij arbeidsintensief en bovendien is het systeem niet waterdicht. Schiphorst Transport- en Opslagtechniek uit Deventer biedt hiervoor een oplossing: bakken geproduceerd uit metaal detecteerbaar kunststof.

Detecteerbare bakken worden geproduceerd uit levensmiddelengeschikt kunststof granulaat dat is voorzien van zeer fijne ingekapselde metaaldeeltjes. Deze fijne metaaldeeltjes zijn groot genoeg om door metaaldetectoren gedetecteerd te worden. Wanneer er tijdens de productie onverhoopt een stukje van de kunststof bak bij het eindproduct terecht komt, wordt dit door metaaldetectoren gesignaleerd en kan het snel en efficiënt gescheiden worden van het eindproduct.

De eerste detecteerbare bakken heeft Schiphorst ontwikkeld voor de zoetwaren industrie. Speciaal voor deze toepassing is er een lage bak ontworpen met een extra groot oppervlak (762x458x90 mm). Voor een optimale beluchting van het product is er gekozen voor een geperforeerde bodem en wanden. Er is een zeer fijnmazige perforatie toegepast zodat de kunststof bak geschikt is voor verwerking van de fijnste suikerwerken.

FUSION vaten

Het is ons een genoegen om kenbaar te maken dat Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV in Deventer met ingang van 1 januari jl. de distributeur is van FUSION doseercontainers en open ronde vaten. Hiermee heeft Schiphorst de distributie van de FUSION vaten van Promens BV in Deventer overgenomen. Als toonaangevende producent en distributeur van kunststof bakken, pallets en palletboxen maken de doseer- en open ronde vaten het uitgebreide assortiment van Schiphorst nog completer.

De FUSION doseercontainers zijn leverbaar in zeven inhoudsmaten van 60 tot 1.000 liter en de FUSION ronde open vaten in 19 inhoudsmaten va 70 tot 7.000 liter. De containers en zijn vervaardigd uit slagvast naturelkleurig LLDPE volgens het rotatiegietprocédé; dus naadloos, spannings- en breukvrij. Daar de containers over een uitstekende chemische resistentie beschikken, zijn ze zeer geschikt voor de chemische industrie. Het materiaal is eveneens geschikt voor contact met levensmiddelen en kan daarom ook uitstekend in de voedingsmiddelenindustrie worden ingezet. De doseercontainers zijn uitgevoerd met schroefdeksels met EPDM-pakking. Deze containers zijn standaard voorzien van een geïntegreerde niveau-aanduiding en een meegevormde uitloop met schroefdraad. Om een optimale stabiliteit te garanderen zijn de containers voorzien van een brug aan de bovenzijde. De ronde open vaten worden tot en met de 1.100 liter uitvoering met deksel geleverd en zijn geschikt als opvangbak voor de doseercontainers.

Dankzij het brede programma aan kunststof opslag- en transportmiddelen kunt u zowel uw FUSION containers als kunststof ladingdragers eenvoudig bij één leverancier bestellen, Schiphorst gaat de FUSION containers standaard uit voorraad leveren.

Empack Brussel 2012 – Stand A017

Kijk voor meer informatie op www.schiphorstbv.nl.