HomeNieuwsScango-Cart: effectiever orderpicken voor minder geld

Scango-Cart: effectiever orderpicken voor minder geld

logitrade

Een batchpickwagen die orderpickers op basis van het put-to-light principe in staat stelt om snel en vrijwel foutloos meerdere orders in één keer te verzamelen. Dat is, in een paar woorden, de Scango-Cart die Logitrade tijdens de komende Logistica officieel zal presenteren. De Gelderse pionier in logistieke optimalisatie heeft een batchpickwagen voorzien van een WLAN Connect Terminal en LED-indicaties, waardoor een slimme, multi-toepasbare oplossing is gecreëerd. Zowel voor inslag als ook voor opslag en uitslag te gebruiken.

logitrade-logoVeel logistiek managers  staan vroeg of laat voor het dilemma:  moeten we de orderpicking automatiseren of is die investering te groot? Pick-to-light is voor veel situaties een ideale automatiseringsoplossing, maar wel een dure. De hele orderpickzone moet immers worden verbouwd en aangepast aan het nieuwe systeem. Logitrade heeft de oplossing voor dit duivelse dilemma: het principe van pick-to-light, maar dan omgekeerd. Op de orderpickwagen, die moeiteloos zestien verschillende orderbakken kan bevatten, is een ‘sort-to-light’ systeem toegepast. Gecombineerd met een mobiel pick-to-light concept op de arm van iedere  orderpicker kunnen low-budget pick-and-put systemen gerealiseerd worden.

Het picken van de goederen gebeurt middels de ScanWatch (berichten horloge), een andere innovatie van  Logitrade. De ScanWatch, een handsfree scanner die om de pols en duim wordt bevestigd, geeft de orderpicker op basis van heldere opdrachten op het touch screen aan welke producten gepickt moeten worden. Met behulp van barcodescanning worden de locaties en/of producten vervolgens afgemeld als zijnde gepickt. Vervolgens meldt de batchpickcar door middel van led-lichtjes in welke orderbak het product gelegd moet worden. De orderpicker plaatst de producten in de bedoelde bak, scant de put locatie, en krijgt de volgende pickopdracht van de ScanWatch.

Op deze manier kan één orderpicker zestien, in sommige gevallen zelfs meer, orders tegelijkertijd afhandelen. Doordat het systeem gekoppeld is aan het WMS gebeurt dit dusdanig efficiënt dat de picker nooit een meter teveel loopt. Dit is voor de medewerker prettig, maar het verhoogt vooral de effectiviteit en snelheid van het orderverzamelen. En dat voor een fractie van de prijs van een vast geïnstalleerd pick-to-light systeem.

Voor meer informatie:
Pieter Mäkel
Logitrade Logistic Systems
Burg. v. Randwijckstraat 47A
5328 AS Rossum
T (0418) 66 24 10
F (0418) 66 26 77
www.logitrade.nl
pieter@logitrade.nl