HomeMachinesNiet-primair verpakkenSCA Hygiene Products Hoogezand kiest voor STREMA wikkelaars

SCA Hygiene Products Hoogezand kiest voor STREMA wikkelaars

SCA Hygiene Products Hoogezand is onderdeel van de SCA groep en produceert hygiëne producten (babyluiers en incontinentieproducten) onder de merknamen TENA Pant, TENA Lady en Libero. In de vestiging in Hoogezand zijn circa 550 mensen werkzaam. Recent heeft het bedrijf twee volautomatische dubbelkops armwikkelaars bij STREMA besteld. SCA investeert met deze STREMA palletwikkelaars in de toekomst waarbij de capaciteiten hoger zullen gaan worden.

Logistics Support Manager Rogier Mensert is bijzonder tevreden over de aanschaf. “De dubbelkopstechnologie van STREMA is betrouwbaar en vraagt aanzienlijk minder onderhoud. Ook worden losse folie einden vermeden. Dat biedt grote voordelen voor het productieproces van SCA Hoogezand”, laat hij vol vertrouwen weten.

Kiezen voor betrouwbaarheid

Binnen SCA Hoogezand hebben de wikkelaars een belangrijke positie in het gehele verpakkingsproces. Vele palletisers komen uit op deze wikkelaars. De verpakte pallets worden automatisch gelabeld en automatisch verladen in een speciale vrachtwagen die de pallets naar de opslaglocatie brengt. In het huidige proces van SCA Hoogezand vormden de twee huidige ringwikkelaars regelmatig een bottleneck.

Rogier Mensert legt het probleem uit: “Beide verpakkingsmachines waren al meer dan tien jaar continu in bedrijf en hadden elk al meer dan anderhalf miljoen pallets gewikkeld. Ze stonden de laatste tijd nogal eens stil vanwege storingen. Bovendien vroegen ze erg veel onderhoud. We moesten jaarlijks koolborstels en sleepringen laten vervangen en ondervonden veel problemen met de seal en snij-unit. En ongeplande stilstand van de wikkelaars leidt er al heel snel toe dat de productielijnen hun producten niet meer kwijt kunnen. Kortom wij als SCA Hoogezand hadden behoefte aan verbetering en zijn op zoek gegaan naar een betrouwbare en onderhoudsarme wikkelaar. Daarom is onze keus op STREMA gevallen.”

Doordachte techniek en onderhoudsarm

STREMA is een Duitse producent van wikkelaars, die al ruim 30 jaar actief is op de markt van wikkelmachines. Sinds 2012 opereert STREMA ook vanuit Nederland in de gehele Benelux. STREMA biedt een uiterst robuuste wikkelaar opgebouwd uit betrouwbare componenten. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Dat is voor SCA Hoogezand de belangrijkste reden om voor deze wikkelaar te kiezen. “De techniek van de wikkelaar spreekt ons aan. Zo heeft STREMA een volledig gesloten sleepring constructie (IP54) die nagenoeg onderhoudsvrij is. Dat betekent minder oponthoud tijdens het verpakkingsproces”, vertelt Rogier Mensert.

“Het apparaat bestaat uit een zwaar gelagerde rotatie arm, aandrijvingen met tandriemen en een uitstekend pre-Stretch systeem met actieve terugkoppeling tot 400% voorrek. Ieder folie eind wordt vast geseald, dit voorkomt losse slierten. Allemaal pluspunten”, vult Marcel Obdeijn, Sales Manager Benelux van Strema, aan. Ook de twee jaar volledige garantie ongeacht het aantal draaiuren geeft SCA alle vertrouwen in dit product. Binnen de SCA-groep staan wereldwijd inmiddels 48 volautomatische STREMA wikkelaars.

Voor meer informatie:
Marcel Obdeijn
STREMA
T 0570 55 10 92
www.strema.nl
info@strema.nl