HomeMachinesNiet-primair verpakkenSavoye lanceert nieuw verpakkingsconcept

Savoye lanceert nieuw verpakkingsconcept

savoye-1

Savoye lanceert de E-Jivaro, een nieuwe dekselmachine die zich automatisch aanpast aan de hoogte van de bestelde producten in een doos. De E-Jivaro maakt dozen op A4-formaat met een dikte van 30 mm of meer. Afhankelijk van de inhoud en de vulhoogte kunnen bijvoorbeeld ook dozen op brievenbusformaat worden gemaakt, zodat klanten hun bestellingen vaker direct thuis ontvangen. Naast een bestendige en veilige verpakking op brievenbusformaat biedt het nieuwe concept nog enkele voordelen.

savoye-logoZo blijft er minder loze ruimte over in de doos en is er geen noodzaak voor vulmateriaal met de bijbehorende verwerkingskosten. Ook kunnen de dozen snel en automatisch worden afgesloten in één productielijn. Bovendien bestaat de mogelijkheid het verzendadres en of een barcode direct tijdens het automatisch afsluiten op de doos te plaatsen.

Afhankelijk van de reductiehoogte, het type doos en product, kunnen 13 tot 16 cycli per minuut worden bereikt. Voor het ontwerp van deze nieuwe verpakkingsmachine is de nadruk gelegd op gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Net als de Jivaro, wordt de E-Jivaro bestuurd door een PLC en beschikt tevens over een bedieningsterminal. De functies van deze terminal zijn geoptimaliseerd en hebben nu tevens een geïntegreerde controle- (waaronder instelling van de uitgangssnelheid) en onderhoudsassistentie. Bij storingen geeft een sensor aan welk soort onderhoud moet worden uitgevoerd. De gebruiker weet daardoor direct waar hij moet ingrijpen. De bedieningsterminal wordt in de nabije toekomst uitgevoerd als touch screen versie.

Savoye richt zich met het nieuwe concept vooral op e-commerce bedrijven. De nieuwe machine wordt als eerste ingezet door Photobox, de Europese marktleider op het gebied van het online ontwikkelen, uitwisselen en opslaan van foto’s.

savoye-2

Kijk voor meer informatie op www.savoyepack.com.

Bron: Verpakking Totaal