HomeMachinesNiet-primair verpakkenSavoye breidt capaciteit Shimano uit met transportsystemen en verpakkingsmachines

Savoye breidt capaciteit Shimano uit met transportsystemen en verpakkingsmachines

Savoye heeft de opdracht gekregen het Picking Tray System (PTS) van Shimano Europe uit te breiden, in combinatie met de levering van een transportsysteem en verpakkingsmachines. Shimano bereidt zich met de uitbreiding voor op een verwachte groei in zowel omzet als assortiment.

Het huidige PTS shuttlesysteem van Shimano, dat in 2009 werd geplaatst, telt vijf gangen. De uitbreiding behelst twee extra gangpaden, waarbij elk gangpad wordt voorzien van een lift. Deze lift stelt vier shuttles in staat om tussen de verschillende niveaus te schakelen.

Het Picking Tray System bedient één vulstation en twee orderverzamelstations met een mogelijke output van meer dan 350 orderlijnen per verzamelstation per uur.

Naast de uitbreiding van het PTS levert Savoye ook een transportsysteem dat bij het zonepicken wordt ingezet en de link wordt tussen de PTS zone en de opslagzone voor volumineuze goederen. In combinatie met twee tray laders en twee verpakkingsmachines van het type Jivaro aan het eind van de lijn, verwacht Shimano dat de verpakkingssnelheid fors omhoog gaat. Een sorteerder aan het einde van de lijn verdeelt de stroom in die extra lijnen.

Naar verwachting vindt de uitbreiding van het systeem plaats in het najaar van 2012. Een maand later zal het systeem volledig operationeel zijn.

Kijk voor meer informatie op www.savoye.com of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Verpakking Totaal