HomeMachinesEtiketteren en printen"Saueressig creëert nieuwe dimensie voor flexo sleeves"

“Saueressig creëert nieuwe dimensie voor flexo sleeves”

saueressig

Hogere drukkwaliteit bij lagere over-all kosten, dat is het bewezen resultaat van de nieuwe directlasertechnologie die Saueressig inmiddels met groot succes op de markt heeft gebracht. December vorig jaar werd bij het Duitse Saueressig Flexo GmbH & Co KG, net over de grens bij Winterswijk, de eerste commerciële Hell directlasertechnologie voor Flexodruk in gebruik genomen.

saueressig-logoEr volgde een korte startup fase, waarin de medewerkers met de werking van het systeem, met name de gedetailleerde kwalitatieve mogelijkheden van de nieuwe laser en de daarmee samenhangende toepassingen voor klanten, vertrouwd werden gemaakt. Met name de bij Saueressig verder ontwikkelde Undercut technologie, waar fijne rasters dieper liggen dan grovere rasters, biedt nieuwe mogelijkheden fijnere rasters en teksten, stabiel met vlakken in een cylinder te combineren. In het begin van 2011 werden de eerste productieruns gemaakt en de nieuwe lasers zijn nu een vast onderdeel van de vele productiemogelijkheden voor flexoplaten en -sleeves bij Saueressig Flexo.

Naast het een paar jaar geleden eigen ontwikkelde Infinity Sleeve Systeem voor polymeer, is het nu ook mogelijk dezelfde hoge resolutie voor elastomeer gebaseerde sleeves aan te bieden. Ook de eerste runs met HD (70-80er raster) zijn met succes voor deze nieuwe technologie getest en zullen binnenkort voor de markt beschikbaar zijn.

Volgens Ferat Sarac, Global Manager Saueressig Flexo, werden al na een paar weken ongeveer twintig drukkers van de directlaser elastomeer sleeves voorzien. De bereikte kwaliteitniveau’s en handlingervaringen zijn geweldig.

Vanaf het eerste uur is ook de Nederlandse verpakkingsdrukker Schut Flexible Packaging in Etten-Leur van de partij. Daar werd de nieuwe technologie op de recent geïnstalleerde W&H pers uitvoerig en succesvol getest. Men prijst in het bijzonder het vermogen fijne details weer te geven, de hoge oplagenconsistentie en de wederkerige registernauwkeurigheid.

De hoge-resolutie directgravure sleeve wordt met een krachtige en ultrafijne laser in een volledig geautomatiseerd proces driedimensionaal gevormd. Deze combinatie heeft een aantal voordelen: enerzijds zijn er minder processtappen nodig en dat leidt tot hogere een stabieler proces en significante kostenbesparingen. Anderzijds maakt de digitale uitvoering precisie en constantheid – vooral in geval van repeats – op een ongekend hoog kwaliteitsniveau mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.saueressig.de.