HomeMachinesPrimair verpakkenSarco Packaging en Actitec ontwikkelen volautomatische dekselmachine

Sarco Packaging en Actitec ontwikkelen volautomatische dekselmachine

Vanuit de markt ontstond de vraag voor een machine die het tijdrovende handwerk van voorgevormde deksels op dozen plaatsen kon overnemen. Naast dat het tijdrovend handwerk is, lopen producenten de laatste tijd ook steeds vaker tegen het feit aan dat daar de nodige handjes er simpelweg niet voor zijn.

Personeelstekort is aan de orde van de dag. Daarom ontwikkelde Actitec, de servicepartner van Sarco Packaging, de volautomatische dekselmachine CA5040. Deze machine zorgt voor een nauwkeurige afsluiting van dozen gevuld met onder andere versproducten als groenten, fruit, vlees en vis.

De dekselmachine neemt het tijdrovende handwerk van deksels openvouwen en plaatsen over. Het proces wordt hierdoor volledig geautomatiseerd en dan wordt er een flinke efficiëntie slag gemaakt. Niet alleen qua bestede uren is er een besparing te realiseren, ook qua Arbo is deze machine een duidelijke verbetering omdat een vaak repeterende handeling overbodig wordt.

Bij het handmatig vouwen en vervolgens plaatsen van de deksel op de doos wordt er expres wat speelruimte gehouden tussen doos en deksel. Zo kan de medewerker gemakkelijker de deksel op de doos plaatsen. De machine heeft minder speling tussen doos en deksel nodig. Minder speling tussen deksel en doos is een belangrijk bijkomend voordeel, want de deksels blijven beter zitten en uiteindelijk staan de gevulde dozen steviger op de pallet.

De deksels zijn bijna altijd gemaakt van het formaat 30 bij 40 cm tot 40 bij 50 cm, maar ook het verwerken van grotere deksel behoort ook tot de mogelijkheden. Deze mechanisch intermitterende dekselmachine heeft een capaciteit tot circa 1.500 dozen per uur. Uiteraard is de capaciteit afhankelijk van de werkelijke mix tussen de dozen en kratten. De machine is namelijk in staat om een krat te detecteren, waardoor deze niet gedekseld wordt en alleen door de machine doorgevoerd wordt.

Dankzij een compacte footprint en eenvoudige aansluiting is de dekselmachine gemakkelijk in een bestaande verpakkingslijn te integreren. Bij Actitec kunnen ze de machine naar wens van de klant assembleren. Het magazijn voor de kartonnen deksels kan zowel links als rechts op de machine gezet worden. Eenmaal gedekseld worden de dozen uit de machine gevoerd.

Daarnaast is de machine uitgevoerd met de modernste techniek en op afstand via internet over te nemen voor servicedoeleinden. Dit om een betrouwbare machine te kunnen garanderen die klaar is voor de toekomst.

www.sarcopackaging.com