HomeNieuwsVerpakkingenSanitair Technische Groothandel rekent op expertise van Topa

Sanitair Technische Groothandel rekent op expertise van Topa

Sanitair Technische Groothandel (STG) doet beroep op verpakkingsexpert Topa Packaging voor begeleiding op het vlak van duurzame en efficiënte verpakkingen. “Als geen ander weet Topa altijd wat we juist nodig hebben”, zegt Bjorn Van Der Keelen, STG Integration Teamlead.

STG is een bedrijf met een rijk Belgisch verleden, gegroeid uit de samensmelting van de familiebedrijven Sax, Lambrechts en Schrauwen, klantgerichte ondernemingen die al jaren synoniem staan voor service en kwaliteit. Als STG slaan ze de handen in elkaar om als één nationale groothandel in sanitair, verwarming en ventilatie de klanten te adviseren en inspireren.

“In onze sector wordt er veel aandacht besteed aan energievriendelijke en zuinige producten, zoals warmtepompen en zonnepanelen”, zegt Bjorn Van Der Keelen. “Die duurzame visie trekken we door naar ons verpakkingsmateriaal. In dat continue proces is Topa de partner die ons begeleidt en regelmatig efficiënte innovaties voorstelt. Topa houdt ons heel direct op de hoogte van wat mogelijk is. Wanneer er nieuwe verpakkingsmaterialen zijn, worden ze geanalyseerd en ondergaan ze de nodige testen, vooraleer we ze integreren in onze processen.”

De experts van Topa adviseren STG op tal van vlakken: verpakkingsprocessen, materialen en producten, efficiëntie in de packzone… Bjorn Van Der Keelen: “We hebben onder meer een lean assortiment nieuwe doostypes laten ontwerpen. We gebruiken nu ook meer personaliseerde papieren e-commerce verzendzakken. Verzending in zakken in plaats van een doos leidt tot een aanzienlijke besparing op kartonvolume en geeft ons 15% meer ruimte op de rolkarren.”

“Niets is mooier dan aantrekkelijk bedrukte verpakkingen af te leveren bij de klant”, benadrukt Van Der Keelen. “Topa begeleidt ons bij elk aspect van de bedrukking. De toegewijde specialisten slagen er steeds in te realiseren wat ik in gedachten heb. Met Topa samenwerken blijft een prettige ervaring.”

“Dit is feedback waar je het voor doet”, reageert Stijn Depauw, verpakkingsconsulent bij Topa. “Ons wetenschappelijk instituut Topa Institute berekent en controleert zo neutraal en objectief mogelijk elk van onze adviezen. Zelfs onze concurrenten komen er graag. Elke dag bouwen we aan onze expertise, want pas als je alle opties kent, weet je wat mogelijk is voor een klant en kan je de beste keuze voorstellen: van ontwerp en productie tot en met de uitpakervaring.”

www.topa.eu