HomeNieuwsBedrijven en personenSamenwerking Toshiba TEC en 3M

Samenwerking Toshiba TEC en 3M

TOSHIBA TEC, specialist in Auto-ID-oplossingen, is een strategische samenwerking aangegaan met 3M op het gebied van materiaal voor thermisch printbare labels. Doelstelling is zijn partners in de EMEA-regio te ondersteunen bij het identificeren van marktkansen en ze te helpen de Auto-ID-business in de sectoren industriële productie, gezondheidszorg, overheid, automotive, transport en retail verder uit te bouwen.

TOSHIBA TEC gaat zijn toonaangevende RFID-ready, thermische barcodeprinters combineren met de duurzame thermische printbare labels en bijbehorende producten van 3M. Zo ontstaat een sterke, allesomvattende oplossing, gericht op verscheidene geselecteerde applicaties voor verticale markten in Europa. Een van de producten die TOSHIBA TEC hiervoor aanbiedt, is de TOSHIBA TEC B-SX600 600 dpi thermische labelprinter.

De TOSHIBA TEC B-SX600 600 dpi thermische labelprinter is ontwikkeld om 24X7 te functioneren in de industriële productie-, automotive- en energiebranches, en in de sectoren draad- en kabelidentificatie, gezondheidszorg, defensie en transport (luchtvaart, spoorweg- en openbaar vervoer).

“Onze strategische overeenkomst met 3M stelt ons in staat meer research & development-projecten op te starten en daarnaast haalbaarheidsstudies te doen naar nieuwe productidentificatiesoftware. De samenwerking zorgt er ook voor dat de labels exact aan alle eisen voldoen, die een specifieke applicatie vereist. Dit doen we met middelen van de hoogst denkbare kwaliteit”, zegt Masamichi Kusunoki, CEO en President van TOSHIBA TEC Europe. “Op het hardwarevlak is onze industriële printer B-SX600 600 dpi een sterke speler die zijn sporen heeft verdiend op de veeleisende Japanse markt. De printer is een industriële standaard voor het printen van naamplaten.”

“De barcodeprinters van TOSHIBA TEC presteren fantastisch in de testprocedures die zijn uitgevoerd in onze cUL-geaccrediteerde testlaboratoria in Groot-Brittannië. Daarnaast voldoen al het labelmateriaal en de Toshiba-linten aan de cUL Product Marking-standaard”, zegt Gianfranco de Gregorio, directeur EMEA van de Industrial Adhesive & Tapes Division Business Unit bij 3M. “We hebben toegewijde specialisten die onze partners zo goed mogelijk ondersteunen. Zo kunnen zij snel reageren op nieuwe marktkansen en uiteindelijk meer omzet genereren in het Auto-ID kanaal.”

Over 3M

Als erkend marktleider in research en development produceert 3M duizenden innovatieve producten voor tientallen verschillende markten. De kracht van 3M ligt in de toepassingen van zijn meer dan veertig technologieplatformen – vaak in combinatie met elkaar – voor een breed scala van klantwensen. 3M heeft een omzet van 25 miljard Amerikaanse dollar, heeft 76.000 medewerkers in dienst en is werkzaam in meer dan zestig landen. 3M voert onder andere de bekende merken Scotch®, Post-it®, Scotchgard™ en Scotch-Brite™. Voor meer informatie: www.3m.com.

Over UL

Underwriters Laboratories® (UL) is een onafhankelijke certificeringsorganisatie voor productveiligheid. UL test al meer dan een eeuw producten en formuleert veiligheidsstandaarden. UL evalueert jaarlijks meer dan 19.000 producttypen, componenten, materialen en systemen. Er verschijnen elk jaar meer dan 21 miljard UL-certificaten op producten van 72.000 leveranciers. Het wereldwijde netwerk van UL, bestaande uit bedrijven en netwerk- en serviceproviders, omvat 62 laboratoria, test- en certificeringsfaciliteiten die gezamenlijk klanten bedienen in 99 landen.

Over TOSHIBA TEC Europe

TOSHIBA TEC Europe (TERIS) richt zich op productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van POS-systemen (Point Of Sale), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen over geheel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe levert totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot en met systeeminstallatie, bediening en onderhoud.

TERIS heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto ID en Services. TERIS is een onafhankelijk werkend bedrijf van Toshiba Corporation, de op zes na grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91ste grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. Toshiba Corporation staat in Fortune Magazine op de achtste plaats van de meest gewaardeerde elektronicabedrijven ter wereld. Het is een toonaangevende producent van hoogtechnologische producten met meer dan driehonderd grote dochterbedrijven over de gehele wereld. De wereldwijde omzet in 2008 bedroeg ongeveer 67,9 miljard dollar. Meer informatie over de POS-systemen, kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen is te vinden op de TERIS-website www.toshibatec-eu.com.

Voor meer informatie:
Eric Dauchy
TOSHIBA TEC Europe Retail Information Systems
T +32 (0)2 410 21 00
F +32 (0)2 410 79 87
www.toshibatec-eu.com
edauchy@toshibatec-eu.com