Home Nieuws Bedrijven en personen Samenwerking PerfoTec en Hessing leidt tot nominatie Innovation Award

Samenwerking PerfoTec en Hessing leidt tot nominatie Innovation Award

PerfoTec en Hessing (foto) presenteren met trots hun nominatie PerfoTecO2Control voor de Fruit Logistica Innovation Award 2019. Dat is de topprijs in de AGF-industrie, die op 8 februari 2019 in Berlijn uitgereikt wordt. Meer dan 77.000 vakspecialisten uit meer dan 130 landen krijgen de kans om op 6 en 7 februari te stemmen voor de innovatie van het jaar.

Een vakjury met experts uit de AGF-branche selecteerde de PerfoTecO2Control als een van de tien genomineerden uit meer dan 70 inzendingen. Het ultieme gasflushsysteem met een gepatenteerde gasbuis en kan worden toegepast op alle typen verpakkingsmachines. Een nauwkeurig afgesteld, gecontroleerd mengsel van perslucht en stikstof dat wordt aangepast aan de respiratiebehoefte van de betreffende groenten- en fruitproducten.

De gepatenteerde gasbuis van PerfoTec in combinatie met slimme software en sensoren maken het mogelijk om voor te spoelen met stikstofgas. Zo wordt een exacte en consistente O2-concentratie in de verpakking bereikt.

Voordelen voor verpakkingsbedrijven? Een verhoogde verpakkingssnelheid, aanzienlijke gasbesparingen en lagere arbeidskosten. Daarnaast zorgt de langere houdbaarheid voor de vermindering van voedselverspilling en plastic afval en dus voor een lagere CO2-uitstoot.

Hessing, een van de meest toonaangevende spelers op het gebied van vers gesneden groenten in de wereld, werkte met PerfoTec samen aan de ontwikkeling van PerfoTecO2Control. De retailklanten van Hessing profiteren hierdoor van de betere kwaliteit, de langere houdbaarheid en de vermindering van voedselverspilling.

www.perfotec.com