HomeNieuwsSamenwerking MULTIVAC en DuPont Teijin Films: dieptrek technologie en MYLAR COOK foliën...

Samenwerking MULTIVAC en DuPont Teijin Films: dieptrek technologie en MYLAR COOK foliën via één leverancier

MULTIVAC is benoemd tot de exclusieve distributeur van MYLAR COOK folie van DuPont Te-ijin Films. De beide ondernemingen zijn deze samenwerkings- en distributieovereenkomst aangegaan voor Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië, Afrika en het Midden-Oosten. Door de samenwerking worden de baanbrekende technologische oplossingen van MULTIVAC op het gebied van dieptrek gecombineerd met de unieke expertise van DuPont Teijin Films op het gebied van op maat gemaakte thermoformbare en topseal foliën, waardoor kracht en de deskundigheid gebundeld wordt. Zo komen dieptrek oplossingen beschikbaar voor producenten van merkproducten, proteïneproducenten, voedseldistributeurs, supermarkten en eindgebruikers. MULTIVAC zal dit innovatieve verpakkingsconcept op verschillende internationale vakbeurzen presenteren.

MYLAR COOK folie is opgebouwd uit thermoformable kunststof, speciaal ontwikkeld voor de bereiding van voedsel bij hogere temperaturen tot 220ºC. Het product wordt in een oven of magnetron gekookt in een gesloten verpakking. Dankzij dit proces blijven de aroma’s, vitaminen, mineralen en het eigen vocht van het product tijdens het kookproces grotendeels behouden. Wanneer een bepaalde druk is bereikt, opent de verpakking zich zelf, waarna het voedsel gebruind wordt in de geopende verpakking. De voortdurende warmteoverdracht gedurende de beide fases van het kookproces zorgt ervoor dat een gelijkmatig kookresultaat wordt bereikt, terwijl tegelijkertijd de kooktijd met 30 procent wordt gereduceerd. MYLAR COOK folie levert ook een bijdrage aan een vermindering van het energieverbruik thuis, in restaurants en in institutionele keukens. Bovendien is Mylar Cook een ideale verpakkingsoplossing voor ‘sous vide' toepassingen.

“Het Mylar Cook concept is tot nu toe uniek in de markt. Wij zijn zeer content over de samenwerkingsovereenkomst met DuPont Te-ijin Films, met wie wij al diverse projecten succesvol hebben geimplementeerd, waaronder het project met de Tassal Groep, een Australische exploitant van zalmkwekerijen”, aldus Bernard Leveau van MULTIVAC. De toepassingscentra van de nationale organisaties van MULTIVAC zullen capaciteit beschikbaar stellen voor proefprojecten en consumentenadvisering op het gebied van MYLAR COOK. Verder ondersteunen DuPont Teijin Films en MULTIVAC de schaalvergroting van Farmland Oven Perfect Fresh Pork producten ‘Dinner’s in the Bag'.

Volgens Joe Kraft, Business Director Convenience Packaging van DuPont Teijin Films, is zijn onderneming van mening dat MULTIVAC de best mogelijke partner is om Mylar Cook naar de markt te brengen. De algehele know how van MULTIVAC op het gebied van apparatuur en de ondersteuning van thermoforming verpakkingsoplossingen waarborgen dat Mylar Cook naadloos toegepast kan worden bij elk verpakkingsgebruik en -doel.

Hoog niveau van voedselveiligheid

MYLAR COOK is oorspronkelijk ontwikkeld voor het verpakken van proteïnerijk voedsel (vlees, vis etc.). Sindsdien zijn er diverse toepassingen ontwikkeld, zoals voor de bakkerij industrie deegwaren welke op locatie kunnen worden afgebakken.

MYLAR COOK biedt gebruikers een hoog niveau van voedselveiligheid. Koks en consumenten komen tijdens het koken niet in aanraking met rauw vlees (het zogenaamde ‘no touch’ concept). Dit vermindert het risico op kruisbesmetting aanzienlijk. Het integrale kooksysteem vermindert de schoonmaaktijd en het waterverbruik. Onder de vele verpakkingseigenschappen van MYLAR COOK kunnen de sterke en lekvrije seals en de zeer hoge mate van doorprikweerstand van de folie worden genoemd.

Voordelen van het gebruik van de folie

MYLAR COOK folie kan eenvoudig en betrouwbaar worden gebruikt in combinatie met de dieptrek verpakkingsmachines van MULTIVAC. Korte vorm- en sealprocedures leiden tot een hoge productiesnelheid; de brede tolerantie van temperaturen waaronder de folie gevormd en geseald kan worden, maakt de verwerking eenvoudig en betrouwbaar.

DuPont Teijin beschikt over alle relevante certificeringen met betrekking tot direct contact tussen voedsel en kunststof verpakkingen voor toepassingen bij hoge temperaturen, oplopend tot 220ºC: MYLAR COOK folie voldoet aan de richtlijnen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), alsmede aan die van de Europese Unie en de Canadese Food Inspection Agency (CFIA). De productie van MYLAR COOK folie vindt plaats conform de regelgeving van de wereldwijde verpakkingsnorm BRC/IOP en heeft een certificering van ISO 9001, IMS en HACCP.

Kijk voor meer informatie op www.multivac.com of stuur een e-mail naar munl@multivac.nl.