HomeNieuwsSabic past verklaringen polyolefins voedselverpakkingen aan nieuwe wetgeving aan

Sabic past verklaringen polyolefins voedselverpakkingen aan nieuwe wetgeving aan

Sabic heeft drie jaar voordat de nieuwe Europese regelgeving voor de voedingsindustrie van kracht gaat haar polyolefins voedselverpakkingen aangepast aan deze regels. De nieuwe regels zijn erop gericht de voedselveiligheid verbeteren. Sabic heeft al haar polyolefins verpakkingsmaterialen opnieuw moeten testen om er zeker van te zijn dat deze aan de nieuwe regelgeving voldoen. Het bedrijf levert honderden food contact verklaringen voor haar Europese polyolefins portfolio als onderdeel van de service richting haar klanten.

Onderdeel van de nieuwe regelgeving zijn strengere testen op de migratie van verpakking naar voedsel. In mei 2011 is bijvoorbeeld al de 10/2011 (PIM) in werking getreden. Deze wet bepaalt onder andere hoe de migratie van afzonderlijke chemicaliën dient te worden getest en wat in de tests mag worden gebruikt als simulatie van voedingsmiddelen.

Mark Vester, business director van LL/LDPE van Sabic, vindt deze wijziging een logisch gevolg van het streven van Sabic naar verantwoord omgaan met producten. “Door deze wijziging voldoen we aan onze verplichtingen naar onze klanten”, aldus Mark Vester.

Kijk voor meer informatie op www.sabic.com.