HomeMachinesAandrijven en besturenRVS Delta 3 robot van Elau op Macropak

RVS Delta 3 robot van Elau op Macropak

elau-schneider-logoElau BV, onderdeel van de Schneider Electric groep, toont op de Macropak uit rvs opgebouwde delta 3 P4 robot die voldoet aan de sanitaire eisen. De P4 maakt deel uit van het Elau Pacdrive systeem waarbij motion, logica en robotica door één en dezelfde controller wordt aangestuurd. De voordelen van deze robot zijn: volledig afwasbaar met de gebruikelijke schoonmaak middelen, geen gescheiden robot besturing nodig, eenvoudig te onderhouden en tot 6 robots op één Elau Pacdrive Controller.

Binnen de IEC 61131-3 softwarestructuur worden alle kinematica, logica en beweging in één enkel programma over één enkele processor in werking gesteld. De P4 beschikt over een afsluitbare ruimte waar indien gewenst additionele componenten geplaatst kunnen worden. Daarnaast is de P4 zo gemaakt dat deze eenvoudig is op te hangen en te onderhouden door servicepersoneel gebruikmakend van standaard gereedschappen.

De P4 is leverbaar met een additionele 4de as voor de rotatie. Het maximale gewicht dat de P4 kan verwerken is 1.5 kilo, inclusief gripper. De reikwijdte bedraagt 1200 mm, de maximale versnelling bedraagt 100meter/sec2 bij maximale belasting.

De robot wordt geleverd in twee motor types. Naast de uitvoering, met de standaard SH motoren met losse motor controllers, kan de P4 robot ook worden uitgevoerd met de Elau iSH motoren. In het geval dat er gekozen wordt voor de iSH oplossing is de P4 robot niet meer waterdicht. Maar men heeft men wel de bekabeling voordelen van de iSH motoren waarbij de motorcontroller op de motor zit en de robot met één enkele kabel kan worden aangesloten.

Dit resulteert in een kleinere schakelkast, minder bekabeling, modulaire opbouw en een besparing in assemblage tijd. Door gebruik te maken van I/O optiemodules kunnen tot 24 verdeelde I/O punten bij elke robot worden gesteund.

elau-delta3-cleanroom-3

Macropak 2010 – Stand E105

Kijk voor meer informatie op www.elau.nl.