HomeLeveranciersEtiketteren en printenRoyal VIVBuisman kiest voor betrouwbare systemen van De Koningh

Royal VIVBuisman kiest voor betrouwbare systemen van De Koningh

Zodra u in de supermarkt boter pakt, is de kans groot dat het geproduceerd is door Royal VIVBuisman. Van 25 kilogram boterblokken maken zij iedere gewenste portie en receptuur. Ook op verpakkingsgebied is alles mogelijk. Zo is de boter te verkrijgen in een kuipje, wikkel of blik. Daarnaast zijn zij als enige ter wereld in staat om 3D boterfiguren te produceren. Wie kent niet die kerstman of dat kerstklokje van boter bij het kerstontbijt?

Op al die productverpakkingen staat natuurlijk een houdbaarheidsdatum, batchcode of volledige artikelinformatie op labels. Voor het aanbrengen van die gegevens maken zij al tientallen jaren gebruik van de codeermachines en etiketteersystemen van De Koningh. Sommige apparatuur uit die beginperiode staat nu zelfs nog te draaien. Wij kregen van Mark Blonk, Teamleider TD bij Royal VIVBuisman, een rondleiding door de productielocatie in Wijk en Aalburg. Tijdens de toer werd al snel duidelijk waarom zij dé specialist zijn in het verwerken van boter.

“Wij produceren onze boterproducten voor de detailhandel in verschillende verpakkingen, maten, variaties en merken. Onze boter is verkrijgbaar in winkels over de hele wereld. Ongezouten, gezouten, van Hollandse weidemelk of biologische boter, wij leveren het allemaal. Dat maakt het zo uitdagend, want elk product heeft zijn eigen werkwijze. In onze innovatie studio werken wij dagelijks aan nieuwe botersmaken, vormen en verpakkingen. Terwijl ons technische team voortdurend bezig is om de productielijnen te optimaliseren op basis van klantwensen.”

“Zo hebben wij klanten die unieke spaarcodes geprint willen hebben op boterkuipjes. Ons oude printsysteem was ingewikkeld, foutgevoelig en had een groot extra scherm nodig. Volgens de specialisten van De Koningh was er een betere oplossing en dat bleek inderdaad het geval. De Linx 8900 inkjetprinter met NanoCode is veel gebruiksvriendelijker en compacter. Deze standaard printer is aan de achterzijde voorzien van een klein kastje en dat is alles.”

“Het codebestand wordt eenvoudig ingeladen met een usb-stick. Via pictogrammen op de inkjetprinter selecteren wij de juiste instellingen. Vervolgens gaat onze productie draaien en worden alle unieke spaarcodes automatisch geprint en gelogd door de NanoCode Manager. Voor onze klanten is het digitale logboek altijd beschikbaar, zodat volledige controle mogelijk is. Er kan niets meer fout gaan en alle data is opgeslagen. Nog een voordeel is dat wij deze printer ook voor onze gewone productie kunnen inzetten. Dan kiezen wij een ander bericht, pauzeert automatisch de NanoCode applicatie en dan is het weer een reguliere inkjetprinter zoals er nog veel meer bij ons staan.”

“Wij doen er alles aan om zo optimaal mogelijk te produceren. Onze productielijnen zijn slim ingericht en wij werken met kwaliteitsapparatuur. Dat is een bewuste keus, want verstoring van de productielijn is kostbaar en moet voorkomen worden. Daarom bevalt de samenwerking met De Koningh zo goed. Naast betrouwbare systemen is vooral de service uitstekend. Bij vragen bel ik hun technische helpdesk of er komt snel een monteur bij onze productie kijken. Dat is bij andere leveranciers nog wel eens een probleem geweest”, aldus Mark Blonk.

www.dekoningh.nl