HomeMachinesNiet-primair verpakkenRoyal Leerdam verpakt glashelder dankzij Vermeulen en Beumer Stretchhood krimpinstallatie

Royal Leerdam verpakt glashelder dankzij Vermeulen en Beumer Stretchhood krimpinstallatie

vermeulen-logoDe Royal Leerdam glasfabriek past sinds kort de Vermeulen en Beumer Stretchhood krimpinstallatie toe voor het sealen van gepalletiseerd glaswerk. Door het krimpen met de bestaande krimpinstallatie had men meerdere keren problemen met brandende pallets.

Libbey, eigenaar van Royal Leerdam ging daarom op zoek ging naar een veiliger systeem.

De nieuwe installatie moest flexibel zijn en zowel pallets van 600×800 mm, 1200×800 mm en 1200×1000 mm  automatisch kunnen verpakken. In het transport naar de Vermeulen en Beumer Stretchhood worden de pallets rondom optisch gecontroleerd. Zo weet het systeem niet alleen welk formaat pallet verpakt moet worden, maar kan er ook tijdig worden geanticipeerd wanneer er een doos niet correct is gepalletiseerd.

Automatisch

Vervolgens wordt de hoogte gemeten en kiest de Stretchhood automatisch één van de drie folierollen. Van een eindloze buisfolie wordt (nadat de hoogte van de pallet gemeten is) een hoes gemaakt, deze hoes wordt vervolgens opgerekt en over de pallet heengetrokken.

Glashelder

Verder is de installatie uitgerust met het Beumer Multistretch Systeem waardoor de folie onder de pallet en op de bovenrand van de pallet kan worden afgerold. Hierdoor kunnen de pallets ook in automatische magazijnen worden gehandeld. In de bestaande situatie werden de pallets na het verpakken nogmaals aan ten minste twee zijden van een etiket voorzien. Samen met BührmannUbbens Packaging, leverancier van de Croco stretchhoesfolie, is er een folie formattering gevonden die een goede stabiliteit geeft, maar ook glashelder is. Hierdoor kunnen de productielabels door de folie worden gescand en zijn er geen extra labels meer nodig. Dit betekent niet alleen een besparing in de investering maar meer nog in de verpakkingskosten.

royal-leerdam

Kijk voor meer informatie op www.vermeuleningenieursbureau.nl en/of www.beumer.com.

Bron: Logistiek.nl