Home Aanbod Primair verpakken Rovema ziet positieve ervaringen met papieren verpakkingen

Rovema ziet positieve ervaringen met papieren verpakkingen

Verschillende papierproducenten zijn volop bezig om de prestaties van hun materialen als verpakkingsmateriaal te verbeteren. Coating met een dunne plastic laag is een voor de hand liggende oplossing om de barrière-eigenschappen te verbeteren.

De vraag die daarbij onmiddellijk opduikt is of het gecoate papier nog wel recyclebaar is. De Duitse Verpackungsgesetz beschouwt gecoat papier als recyclebaar in de papierstroom als het niet meer dan vijf gewichtsprocenten vreemde materialen bevat, inclusief coatings, inkten, sealmaterialen en vensters.

Zakjes uit gecoat papier zijn geschikt voor het verpakken van droge producten, zoals rijst, noodles, pasta, bloem, bonen en granen met behulp van een vvvs-machine. Met hermetische seals en de juiste barrières kunnen deze verpakkingen bescherming bieden tegen zuurstof en water. Gebruik van een oliebarrière maakt het ook mogelijk om vette producten, zoals koffie en noten te verpakken.

Gebruikers van verticale vorm-, vul- en sluitmachines (vvvs) die overwegen om over te schakelen van plastic zakjes op papieren alternatieven gaan niet over één nacht ijs. Rovema heeft ondertussen aan kunnen tonen dat ombouw van bestaande machines eveneens goed mogelijk is. Rovema heeft daarvoor alle expertise in huis.

www.rovema.nl