HomeNieuwsBedrijven en personenRovema vult portfolio aan met overname van Hassia Packaging

Rovema vult portfolio aan met overname van Hassia Packaging

Rovema heeft een overeenkomst getekend om Hassia Packaging in India over te nemen. Hassia India maakte voorheen deel uit van de IMA Group. Het bedrijf is stevig verankerd in het middensegment, vooral in Azië en Afrika, en is net als Rovema zeer actief in het foodsegment. Naast klassieke verticale vorm-, vul- en sluitmachines produceert Hassia India technologisch krachtige multi-lane machines voor bijvoorbeeld het verpakken van vloeibare wasmiddelen en cosmetische producten in sachets.

Door deze acquisitie kan Rovema haar internationale portfolio aanvullen met een strategisch belangrijke en zeer solide service- en assemblagelocatie. Het middelste prijssegment in Azië en Afrika is tot dusver nauwelijks aangesproken en kan nu snel en betrouwbaar worden bediend. De extra locatie in India versterkt ook het serviceaanbod van Rovema en maakt de uitbreiding mogelijk van het uitgebreide Life Cycle Service-concept voor Afrika en Azië.

Net als bij de acquisitie van DL Packaging in januari 2020 zal Hassia India onder haar bestaande merknaam blijven opereren. De sterke punten van het bedrijf worden verder ontwikkeld in het netwerk van Rovema en in nauwe samenwerking met de al lang zittende algemeen directeur.

www.rovema.com