HomeNieuwsBedrijven en personenRovema viert 60-jarig bestaan met recordaantal bezoekers op Interpack

Rovema viert 60-jarig bestaan met recordaantal bezoekers op Interpack

Voor Rovema was Interpack, die onlangs plaatsvond in Düsseldorf, dit jaar heel bijzonder. “We mogen terugkijken op een uitermate succesvolle beurs voor Rovema. Niet alleen vierden we het 60-jarig bestaan, ook hebben we een recordaantal bezoekers op onze fraaie beursstand mogen verwelkomen”, blikt Christel Geerts, directeur bij Rovema Benelux, tevreden terug. Op de stand van Rovema was het jubileum duidelijk zichtbaar, want op diverse wanden stonden grote afbeeldingen die de rijke geschiedenis van Rovema toonden. Daarmee was goed te zien welke ontwikkeling Rovema en haar verpakkingsmachines hebben doorgemaakt.

Internet of Things

Een terugkerend thema op de stand van Rovema was Internet of Things, waarmee wordt voorzien in de groeiende vraag naar directe connectie met de verpakkingsmachines van Rovema en bijvoorbeeld de service- en supportafdeling.

Human Machine Interface

Met de nieuwe HMI (Human Machine Interface) van Rovema worden operators tijdens de productie optimaal ondersteund. Duidelijke grafische weergaven laten real-time, in één oogopslag, data zien over wat bijvoorbeeld de status is van de capaciteit van de aanvoer, het transport van het verpakkingsmateriaal en de output van de productie. Goed geïllustreerde instructies geven stap-voor-stap begeleiding voor de belangrijkste instellingen ten behoeve van bijvoorbeeld de verpakkingsfilm of de te verpakken producten.

Overzichtelijke schermen

De Rovema HMI toont overzichtelijke schermen waarop alle informatie en stappen worden weergegeven voor de verschillende taken, zoals diagnose of het instellen van nieuwe recepturen. Operators kunnen hun favorieten instellen voor onder meer de invoer van de belangrijkste gegevens en indicatoren. In het geval er een storing optreedt, ziet de operator direct wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn, inclusief een grafische weergave om de fout direct te lokaliseren. De helpfuncties van de nieuwe Rovema HMI hebben een optie om eigen notities te kunnen maken en op te slaan, waarna direct contact gelegd kan worden met de servicedienst van Rovema.

Groot aantal demonstraties

Op de stand van Rovema werden tijdens Interpack de mogelijkheden van een groot aantal machines live gedemonstreerd. Met de verticale continue lopende vorm-, vul en sluitmachine BVC Flexible demonstreerde Rovema het verpakken van zoetwaren met gebruikmaking van de ‘doypack-style' RoPack zakken met ziplock. De eindverpakkingsmachine Rovema EW-TI is ontworpen voor robuuste WA dozen en tweedelige dozen voor retail-ready verpakking.

Verpakken met hoge snelheid

De continue vorm-, vul- en sluitmachine BVC 250 Compact maakt verpakking met hoge snelheid mogelijk, met een output van 240 zakken per minuut. Een blik in de toekomst voor wat betreft het verpakken. Het kenmerkend lage ontwerp van de machine resulteert in een sterk gereduceerde valhoogte. Een ideale oplossing voor lagere productieruimtes.

Groot formaat verpakken

Op de stand van Rovema stond ook de BVC 600 vorm-, vul en sluitmachine voor het verpakken van grootverpakkingen met een gewicht van 5 kg of meer (tot 140 liter). De machine verpakt poeders en granulaten in palet-gerede zakken in een stofvrij en lucht verminderd proces. De machine was voorzien van een speciaal gemotoriseerd formaat-wisselapparaat, dat kan worden bediend via een display. Dit vereenvoudigt het wijzigen van afmetingen én het reinigen.

Complete verpakkingslijnen

Met drie verpakkingslijnen werd gedemonstreerd hoe voorzien wordt in de verpakkingsbehoefte voor gedroogd fruit en noten, babyvoeding en zoetwaren. Met de verpakkingslijn voor gedroogd fruit werd een uniform verpakkingsconcept gedemonstreerd met alle componenten. Van de vorm-, vul- en sluitmachine tot en met de geïntegreerde doosopzetter. De demonstratie van de bag-in-box lijn van babyvoeding of bakmixen en granen was uitgevoerd met een geoptimaliseerde veilige aanvoer. Daarmee kunnen zelfs ingewikkelde vouwdozen worden verwerkt. De vorm-, vul- en sluitmachine voert tevens een gasanalyse uit. Het besturingssysteem van de machine controleert de hoeveelheid gas dat benodigd is voor de optimale bescherming van het product

Vloeistof verpakken

Vloeistoffen, sauzen en soepen – ook producten met brokjes – kunnen luchtdicht verpakt worden met de BVC Liquid vorm-, vul en sluitmachine. Met opties voor warm en koud vullen. In het ontwerp van deze robuuste machine is volledig rekening gehouden met het kunnen schoonspoelen en reinigen voor een optimale hygiëne.

Rovema Services en Retrofit

Aanvullend op de Rovema verpakkingsmachines kon men tijdens Interpack kennis maken met de verschillende Rovema Services. Deze diensten bestrijken het gehele spectrum, van training tot en met Retrofit. Zelfs voor vorm-, vul- en sluitmachines en verpakkingssystemen die tientallen jaren oud zijn.

Kijk voor meer informatie op www.rovema.nl.