Rovema verwelkomt internationale gasten in Duitsland

Meer dan zeventig werknemers en vertegenwoordigers van Rovema uit het EMEA-gebied (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) kwamen recent bijeen om actuele ontwikkelingen en innovaties te bespreken tijdens de jaarlijkse verkoopbijeenkomst.

Na een zeer succesvol boekjaar 2018, met een omzet van 110 miljoen euro, voorziet Rovema een verdere stijging van de omzet voor 2019. De belangrijkste toename van de omzet wordt verwacht vanuit de VS en Azië. De technische ontwikkelingen in de zoetwarensector en de verdere interne ontwikkeling in robotica en eindverpakking zullen bijdragen tot het bereiken van deze doelstellingen. Om voldoende ruimte te bieden voor deze ontwikkeling, bouwt Rovema momenteel een nieuwe assemblagehal van 3.300 m2.

Peter Baumgartner, CEO, en Roland Kuhn, Vice President of Sales, hebben het tweedaagse evenement geleid. Naast de presentatie en introductie van nieuwe en toekomstige productontwikkelingen waren bijdragen over Life Cycle Management en duurzaamheid onderdeel van het programma.

“De levendige discussie over duurzaamheid is natuurlijk een onderwerp voor ons allemaal. Onze machines verwerken verschillende verpakkingsmaterialen – inclusief kunststoffen. Veel klanten zijn nu geïnteresseerd in duurzame oplossingen en vragen daar specifiek naar. Dankzij onze hoogwaardige machines en onze toepassingskennis, zijn we in staat om verschillende oplossingen en adviezen te bieden”, licht Roland Kuhn toe. Rovema maakt al jarenlang gebruik van duurzame oplossingen, met marktgerichte verpakkingsoplossingen, eenvoudige bediening van de machine en een uitgebreid onderhouds- en serviceconcept.

Om machines echter op lange termijn efficiënt te laten werken, moeten operators ter plaatse worden ondersteund. Rovema heeft deze vraag erkend en haar trainingsafdeling in 2018 volledig herzien: hedendaagse trainingen zijn nu het hele jaar door beschikbaar in Fernwald met actuele materialen en inhoud.

Na een bepaalde productietijd, vaak in een 3-ploegendienst, hebben zelfs machines van Rovema onderhouds- of moderniseringswerkzaamheden nodig. Naast dit wereldwijde aanbod biedt Rovema complete revisies van gebruikte verpakkingsmachines: Rovema Retrofit. Machines die tientallen jaren oud zijn, worden naar de laatste technische normen gebracht. De hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid van Rovema-producten is van cruciaal belang voor klanten van Rovema.

Met de internationale Life Cycle Service-organisatie ondersteunt Rovema haar klanten gedurende de gehele levenscyclus van de machine met snellere, betrouwbaardere reserveonderdelen, moderniseringen om de productiviteit te verbeteren, efficiënte service-implementaties en een breed trainingsprogramma voor operators. Peter Baumgartner: “Door deze vertrouwensvolle samenwerking blijven onze machines de laatste decennia up-to-date met de nieuwste technologie en bereiken ze een optimale betrouwbaarheid en beschikbaarheid.”

www.rovema.nl