HomeMachinesAandrijven en besturenRovema verbetert bedieningsgemak met Human Machine Interface

Rovema verbetert bedieningsgemak met Human Machine Interface

De vorig jaar geïntroduceerde Rovema HMI zorgt in de praktijk voor een aanzienlijke verhoging van het bedieningsgemak voor operators. Korte omsteltijden, een hogere bezettingsgraad en minder down-time zijn het resultaat. De HMI is een touch-geoptimaliseerde gebruikersinterface voor de machines en systemen van Rovema, die wereldwijd worden gebruikt voor het vormen, vullen, sluiten, in bedrijf stellen en kant-en-klare eindverpakking.

De gebruikersvriendelijke en intuïtieve applicatie biedt een uniform ontwerp voor alle verschillende soorten machines. De HMI-besturing is procesgericht en snel en eenvoudig te begrijpen. Het doelgerichte en consistente ontwerp biedt een compacte weergave van informatie, waardoor directe en begrijpelijke communicatie van proceswaarden mogelijk is. Hiermee wordt optimale ondersteuning voor de operator bereikt.

Voor Rovema was de volledige vernieuwing van de HMI een volgende stap in de toekomst. De communicatie tussen operator en machine is een relevante, belangrijke succesfactor voor Industry 4.0. Rovema is blij dat het met deze nieuwe HMI al taakspecifieke bedieningsopties kunnen aanbieden die intuïtief en state-of-the-art zijn.

www.rovema.nl