Home Nieuws Machines Rovema publiceert whitepaper over gebruik papier in plaats van plastic

Rovema publiceert whitepaper over gebruik papier in plaats van plastic

Rovema kan fabrikanten ondersteunen bij het efficiënt aanpassen van bestaande VFFS-verpakkingsapparatuur om papier in plaats van plastic te gebruiken. Met het oog op bescherming van gedane investeringen en tegelijk te voorzien in een veranderende vraag van de consument. Rovema heeft een zeer lezenswaardig whitepaper hierover gepubliceerd. U kunt deze white paper gratis downloaden op de website van Rovema.

Het thema voor de meeste bezoekers dat het team van Rovema sprak op Empack in Mechelen was milieu en sustainability. “Zo wilde men graag weten welke materialen wij al kennen en welke materialen er op onze verpakkingsmachines al verwerkt kunnen worden.”

Opvallend hierbij was, dat aardig wat bezoekers de whitepaper ‘Packaging with paper' van Rovema hadden meeegnomen. “Tijdens onze gesprekken hierover merken we dat de meeste klanten best om willen naar duurzame verpakkingsmaterialen. Daarbij zoekt men wel naar oplossingen waarbij men de output en efficiency wenst te behouden.”

Niet alleen bij de fabrikanten van verpakkingsmachines, maar vooral bij de fabrikanten van de verpakkingsmaterialen ligt hier een belangrijke uitdaging. “Er moeten verpakkingsmaterialen worden ontwikkeld die tenminste dezelfde barrière-eigenschappen hebben als de bestaande materialen, net zo goed over de verpakkingsmachines ‘lopen' en te sealen zijn.”

Daarnaast heeft het team van Rovema acht bezoekers verrast met een Senseo-apparaat in verband met het 25-jarig bestaan van Rovema Benelux.

Download gratis whitepaper