HomeMachinesPrimair verpakkenRovema promoot samen met DL Packaging reviseren van machines

Rovema promoot samen met DL Packaging reviseren van machines

Bestaande machines permanent en efficiënt in productie houden? Dit is mogelijk met goed opgeleid personeel, met behulp van software-updates, een langdurige levering van hoogwaardige reserveonderdelen of ook door uitgebreide upgrades van afzonderlijke componenten. Rovema Second Life biedt u bovendien de mogelijkheid om uw bestaande machines aan hen te retourneren – voor een complete revisie, voor doorverkoop aan nieuwe geïnteresseerden of gewoon voor verantwoorde recycling.

Bestaande machines bieden na decennialange productie vaak niet meer de oorspronkelijke hoge beschikbaarheid en hebben een hoger energieverbruik. Een verlenging van het eerste leven met behulp van alleen software-updates, formaatwisselingen of upgrades van afzonderlijke componenten is vaak niet meer rendabel. Vroeg of laat worden deze machines daarom vervangen door nieuwe machines. Het Rovema Second Life-aanbod maakt het echter mogelijk, afhankelijk van de situatie, beproefde techniek naar de nieuwste stand te brengen en daardoor machines te behouden voor het productieproces.

Bij de algehele revisie van een oude Rovema-machine wordt door het vervangen van aandrijvingscomponenten, het vernieuwen van versleten onderdelen en het moderniseren van de besturing naar Rovema P@ck-Control de basis ervoor gelegd, dat de digitale verbinding van productieprocessen mogelijk wordt. Beproefde technieken worden aangevuld met moderne sensortechniek en maken gebruikte machines toekomstbestendig in de tijd van Industrie 4.0, wanneer het om registratie, analyse en evaluatie van relevante machinegegevens gaat. Een algeheel gereviseerde Rovema-machine is klaar voor de toekomst en voor een tweede leven voor uw productiemachine!

De capaciteit en de energiebalans van een algeheel gereviseerde Rovema-machine zijn door de inbouw van de nieuwste componenten van een gelijksoortige nieuwe machine zeker niet minderwaardig. De machines hebben een korte levertijd en kunnen door uw bedienend personeel snel in bestaande productieprocessen worden geïntegreerd, omdat de reeds bekende en gebruikersvriendelijke functionaliteit behouden blijft. In de aanbiedings- en projecteringsfase wordt al rekening gehouden met individuele wensen aan de machine, zoals formaten voor nieuwe zakvormen, gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen of extra toepassingen zoals ventielen of zip-stroken. U ontvangt op maat gemaakte oplossingen. Bovendien kunt u ook in de tweede levenscyclus van de machine beschikken over originele vervangingsonderdelen en diensten in bekende Rovema-kwaliteit.

Door de inruil en hergebruik van oudere machines levert Rovema als onderneming een vooruitstrevende bijdrage aan het besparen van grondstoffen, omdat een groot gedeelte van de componenten en alle grondstoffen worden gerecycled en daardoor opnieuw worden gebruikt. Wilt u met een beperkt budget en in korte tijd een nieuwe productielijn opbouwen of uw actuele machinepark uitbreiden?

Rovema helpt u in het streven naar duurzaam investeren en werken. Met het Second Life-aanbod biedt Rovema u tal van mogelijkheden. Sinds januari 2020 is de Nederlandse onderneming DL Packaging onderdeel van de Rovema-groep. Het is een aanvulling op het producten- en dienstenportefeuille met gebruikte machines in het middenprijssegment.

www.rovema.com