Met passie en meer dan 60 jaar ervaring ontwikkelt en bouwt Rovema professionele verpakkingsmachines en verpakkingssystemen. Rovema biedt moderne verpakkingstechnologie, van alleenstaande componenten tot oplossingen voor de gehele verpakkingslijn, van producttoevoer tot eindverpakking en toegespitst op de behoeften en eisen vanuit de markt.

Het leveringsprogramma van Rovema omvat ook geavanceerde oplossingen voor zoetwaren, waaronder een typische toepassing voor het verpakken van zoetwaren in aantrekkelijke display’s voor point-of-sale. Deze verpakkingslijn omvat een verticale, vorm-, vul- en sluitmachine met een eindverpakkingssysteem. Gecombineerd met een doosoprichter, een pick & place-eenheid inclusief groepering en een afsluiteenheid op een voetafdruk van slechts 10 m2.

Een compact en compleet systeem waarbij alle componenten kunnen worden bediend via de centrale machinebesturing. De compacte BVC 250 verticale vorm-, vul- en sluitmachine is uitgerust met de bewezen productdetectie Sense & Seal, die producten detecteert in de afgesloten ruimte. Defecte zakken worden direct uitgeworpen of lopen naar beneden uit de verpakkingsmachine, tot een snelheid van 240 zakken per minuut.

De zakken liggen met de langsnaad omhoog (met de beeldzijde omlaag), waardoor de oriëntatie van de zakken klaar is voor hoe ze in de tray worden verpakt. Over een transportband worden de zakken naar de buffer-indexeerketting gebracht en vervolgens in afzonderlijke verpakkingen getransporteerd, waardoor een veilig en snel transport onder de pick & place-eenheid wordt verzekerd. Daar worden twee complete lagen zakken aangezogen met een vacuümgrijper en in de tray geplaatst volgens een bepaald schema.

De bewegingsprofielen van de delta-kinematica, de snelheden van de doos-uitwerper en het sluitsysteem van de dozen worden berekend door de machinebesturing ROVEMA P@ck-Control van het bedrijf. De individuele eenheden zijn optimaal gebalanceerd. Het verpakkingsproces wordt gekenmerkt door een energiezuinig en slijtagebeperkt proces, dat tegelijkertijd een hoge mate van productbescherming garandeert.

Het voltooide pakket is voorzien van een open perforatie, die de transportverpakking op het verkooppunt verandert in een ladingvriendelijk, high-end displaypakket. Per minuut kunnen tot 30 eenheden worden geproduceerd.

www.rovema.com