HomeMachinesPrimair verpakkenRovema moderniseert verpakkingslijn voor de toekomst bij Quaker Oats

Rovema moderniseert verpakkingslijn voor de toekomst bij Quaker Oats

Quaker Oats verpakt sinds 1990 verschillende Cruesli-graanproducten voor de Europese markt met machines van Rovema. Een in 2005 in gebruik genomen bag-in-box-systeem, bestaande uit twee verticale vorm-, vul- en sluitmachines en een horizontale kartonneermachine, is nu grondig gemoderniseerd. De ombouw van de bestaande lijn was preventief, want Quaker Oats moet kunnen blijven vertrouwen op de beschikbaarheid van de machine en de compatibiliteit met interfaces.

Ontbijtgranen kunnen op diverse manieren worden verpakt. Eén van die manieren is met moderne samengestelde verpakkingsmaterialen. Voor Quaker Oats, één van de meest bekende producenten van ontbijtgranen van Europa, is de verpakking een essentieel marketingmiddel. Verpakkingen dienen dus niet enkel ter bescherming en zo optimaal mogelijk transport van de producten, maar bieden ook belangrijke ruimte voor marketingdoeleinden. Daarnaast groeit onder consumenten de vraag naar duurzame verpakkingsoplossingen steeds meer. Daarom is het voor Quaker Oats van groot belang dat verpakkingen duurzaam zijn en dat consumenten de gekozen verpakking begrijpen en omarmen.

Quaker Oats zag duidelijke recyclingvoordelen in het klassieke bag-in-box-systeem. “De scheiding van plastic en karton in een bag-in-box-systeem is voor de meeste consumenten vanzelfsprekend en logisch. Daarnaast speelde de positieve ontvangst door consumenten een rol in onze beslissing”, aldus Jacob Bruil, Senior Maintenance Manager van Quaker Oats. “We zijn zeer tevreden met het eindresultaat en zijn natuurlijk extra blij met het feit dat Rovema zich volledig aan de planning heeft weten te houden. Bovendien zijn we erg te spreken over de bereikbaarheid en bereidwilligheid van het team, zodat het project volledig voldoet aan onze verwachtingen. Het systeem is sinds enkele maanden weer in productie en werkt met een uitstekende efficiëntie van 95%.”

www.rovema.com