HomeDossiersDuurzaamheidRovema legt focus op duurzame machines en materialen

Rovema legt focus op duurzame machines en materialen

De focus ligt bij Rovema duidelijk op sustainability en daar zijn de te verwerken verpakkingsmaterialen ondertussen ook een deel van. Om de klant een totaaloplossing te bieden is het mogelijk naast de machines ook de materialen mee te leveren mits deze voldoen aan bepaalde voorwaarden waarmee ze verantwoord ingezet kunnen worden.

Daarnaast is het Life Cycle Service (LCS) programma een belangrijke ontwikkeling waarmee Rovema de duurzaamheid van haar machines wil benadrukken doordat deze volgens het no-end-of-life principe ingezet worden. De machines kunnen een tweede of zelfs ooit derde leven in gaan wanneer ze bij één bedrijf hun taken gedaan hebben om vervolgens nieuwwaardig, re-manufactured te worden en bij een volgend bedrijf weer dienst gaan doen. Tijdens elke fase is een volledig programma beschikbaar voor training, preventief onderhoud, updates en spare parts supply.

Met deze oplossingen zet Rovema zich in voor een zogenaamde ‘enkelfähige' toekomst. Op 14 en 15 september is Rovema te vinden op Empack in Gent op stand 2615.

www.rovema.com