HomeMachinesPrimair verpakkenRovema is een expert in het verpakken van meest gedronken drank ter...

Rovema is een expert in het verpakken van meest gedronken drank ter wereld

Koffie is wereldwijd de meest gedronken drank. En de consumptie van koffie neemt nog steeds toe. Koffie op het werk, koffie voor onderweg, koffie om wakker te worden, koffie om met vrienden van te genieten, koffie op het werk, koffie bij het thuiswerken of neem even een koffiepauze.

Nog maar te zwijgen over de vele varianten, zoals Espresso, Ristretto, Macchiato, Cappuccino, Latte macchiato of een Frappuccino. Niet alleen buiten de deur, ook thuis is een lekker kopje koffie de laatste jaren heel populair. Voor thuisgebruik kopen steeds meer mensen indrukwekkend koffiezetapparaten en worden workshops gegeven om een ware ‘Barista' te worden.

Koffiebonen leggen een hele route af voordat u van uw favoriete koffie geniet. Bovendien is hier een andere belangrijke ontwikkeling gaande: duurzaamheid. Duurzame koffieteelt wordt steeds belangrijker, omdat consumenten wereldwijd steeds meer belang hechten aan gecertificeerde ecologische en arbeidsrechtelijke omstandigheden. Voordat de koffie de kop bereikt, dampend en geurig, doorlopen de koffie bonen talloze kleine processtappen, zowel in de teeltlanden als in de importerende landen. Koffie is een gevoelig product dat voorzichtig moet worden verwerkt tijdens de teelt, oogst en verdere behandeling.

De verpakking van koffie speelt voor de consument een belangrijke rol. Hij wil ervan verzekerd zijn dat hij een eerlijk, duurzaam en smakelijk kop koffie drinkt. Of het nu gaat om koffie van vers gemalen bonen, filterkoffie, oploskoffie, koffiecups of koffiepads: de juiste verpakking is essentieel. Deze koffiesoorten worden met behulp van vorm- vul- en sluitmachines voor de detailhandel, maar ook voor restaurants en barista's in verschillende soorten zakken verpakt.

Als een expert op het gebied van verpakkingsoplossingen voor koffie heeft Rovema heeft alternatieve verpakkingsmaterialen onderzocht voor koffie en andere vette producten. Er zijn nu enkele veelbelovende alternatieven. Ze bieden niet allemaal flexibiliteit in het ontwerp van zakken die tot nu toe mogelijk was, maar het probleem van productbescherming lijkt zelfs met de duurzame varianten opgelost.

www.rovema.com