Home Nieuws Bedrijven en personen Rovema Group neemt Inno-Tech en Prins Verpakkingstechniek over

Rovema Group neemt Inno-Tech en Prins Verpakkingstechniek over

Met de acquisities van Inno-Tech, Prins Verpakkingstechniek en Prins Engineering op 1 maart versterkt Rovema haar expertise in machines uitgevoerd in roestvrijstaal, nieuwe toepassingen en kan ze nieuwe klantgroepen aanspreken. Bovendien haalt ROVEMA niet alleen goed opgeleide specialisten in huis, maar ook extra productieruimte in de directe omgeving van de hoofdproductielocatie in Fernwald. Alle medewerkers op de locaties in Reiskirchen (DE) en Veenendaal (NL) worden opgenomen in de Rovema Group.

Inno-Tech, gevestigd in Reiskirchen, is gespecialiseerd in verticale verpakkingsmachines uitgevoerd in roestvrijstaal voor de voedingsmiddelenindustrie c.q. technische toepassingen, met Europa als de belangrijkste markt op dit moment. De speciale focus op diepvriesproducten en de productie van grote verpakkingen, bijvoorbeeld voor kruiden en dierenvoeding, maakt Inno-Tech een geschikte aanvulling op het Rovema-productportfolio.

In nauwe samenwerking met de ervaren directeur van Inno-Tech, Sebastian Klein, zullen deze sterkte punten ook verder worden uitgebouwd in het Rovema-netwerk. Klein zegt hierover: “De overname door Rovema en de daarbij behorende toetreding tot de Haniel Group is een geweldige kans voor Inno-Tech om internationaal verder te groeien en biedt ons meer zekerheid voor de toekomst en zeker nog meer voor de lange termijn.”

De productieruimte in Reiskirchen zal specifiek worden gebruikt voor de fabricage en montage van machines in roestvrijstaal. Dit maakt een optimalisatie van productietechnieken in de directe omgeving van het hoofdkantoor van Rovema in Fernwald mogelijk.

Met de overname van Prins door Rovema Benelux bereikt Rovema volledige marktpenetratie in dit afzetgebied. Onder leiding van Christel Geerts, Managing Director van Rovema Benelux, zal de kernactiviteit worden aangevuld met een speciale focus op verkoop- en servicecompetentie.

Jens Torkel, Managing Director van Rovema: “Met Inno-Tech en Prins kunnen we onze verkoop- en servicecompetentie verder versterken. De knowhow van Inno-Tech op het gebied van machines in roestvrij staal zal ons ondersteunen in onze verdere ontwikkeling, maar ook in nieuwe markten. De uitbreiding van onze portfolio, de extra productieruimte en de goed opgeleide specialisten zijn een belangrijke factor voor onze verdere ontwikkeling en groei.”

www.rovema.com