Home Machines Primair verpakken Rovema evalueert verpakken van vloeibare producten in gratis gids

Rovema evalueert verpakken van vloeibare producten in gratis gids

Of het nu gaat om delicatessen zoals ketchup, mayonaise, sauzen, marinades of dressings – hoe verschillend hun natuurlijke houdbaarheid ook is, de producten moeten zo lang mogelijk vers blijven en hun aroma en uiterlijk behouden.

Traditionele rigide verpakkingen zoals potten, blikken en emmers waren tot nu toe de geprefereerde vorm van verpakking voor deze producten. Deze zijn echter meestal niet optimaal ontworpen en geconstrueerd voor transport en opslag. De hoeveelheid gebruikt verpakkingsmateriaal is ook vaak erg hoog – een heel acceptabele factor, omdat wordt aangenomen dat de verpakking gemakkelijk recyclebaar is.

Rovema bekeek de voor- en nadelen van de verschillende verpakkingsvormen voor de foodservice sector. Het resultaat was een gedetailleerde richtlijn, die zowel naar de primaire als naar de secundaire verpakking kijkt en ook naar de processtappen van doseren, aanvoeren, vullen tot het bewaren van het voedsel en het weggooien van de verpakking.

Exclusief voor u: de gratis verpakkingsgids ‘Vloeibare verpakkingen', een gids voor voedselfabrikanten en gebruikers om verticale vorm-, vul- en sluitingssystemen te evalueren in termen van duurzaamheid en economie. Vraag hieronder de gratis verpakkingsgids ‘Vloeibare verpakkingen' aan.

Vraag verpakkingsgids aan