HomeNieuwsBedrijven en personenRovema breidt productiecapaciteit aanzienlijk uit

Rovema breidt productiecapaciteit aanzienlijk uit

rovema-empack

Rovema, een leverancier van verpakkingsmachines en -systemen, heeft op 1 juli 2016 een nieuwe productiehal van 1000 m2 geopend in het Duitse Fernwald. Met de nieuwe hal breidt Rovema haar productiecapaciteit aanzienlijk uit. Vanuit Rovema Benelux wordt positief gereageerd op de uitbreiding. Jan-Willem Cornelisse licht toe: “Vanuit de Benelux zijn wij verheugd met deze nieuwe hal. De investering betekent dat de groei die sinds 2010 gerealiseerd is wordt voortgezet. Wij sluiten niet uit dat de productiecapaciteit in de toekomst nog verder uitgebreid wordt en zullen op de Interpack 2017 wederom nieuwe ontwikkelingen laten zien.”

rovema-logo-2016Voor Rovema was de nieuwbouw een logische stap: “Zoveel groei heeft ruimte nodig”, legt Thomas Becker van Rovema uit. In 2010 bedroeg de omzet van Rovema 36 miljoen euro en dit jaar wordt een omzet van 90 miljoen euro verwacht. In deze periode is ook het aantal werknemers wereldwijd verdubbeld van 282 naar meer dan 580. Volgens Thomas Becker kan deze groei worden verklaard vanuit de innovatieve kracht gecombineerd met technologische expertise, jarenlange klantloyaliteit en de uitgebreide kennis van ervaren personeel.

De bouw van de nieuwe productiehal heeft van planning tot oplevering slechts zeven maanden in beslag genomen. De nieuwbouw sluit aan op de bestaande hal en is opgebouwd met prefab-elementen van beton en voldoet aan de meest recente isolatievoorschriften. Door een groot raam kunnen de montagewerkzaamheden bij daglicht worden uitgevoerd. Tevens zijn er drie ‘high-speed’ roldeuren die de laadtijden van trucks verminderen.

De opening van de nieuwe productiehal werd onlangs gevierd met een feestelijk zomerfestival waar vele betrokken bij aanwezig waren.

Kijk voor meer informatie op www.rovema.com.