HomeMachinesPrimair verpakkenRovema besteedt speciale aandacht aan transitie van verpakkingsmaterialen

Rovema besteedt speciale aandacht aan transitie van verpakkingsmaterialen

Een van de belangrijkste vraagstukken voor de verpakkingsindustrie is de ontwikkeling van duurzame waardeketens en milieuvriendelijke verpakkingsprocessen. Met dit in gedachten zijn machinefabrikant Rovema en de fabrikant van speciaalpapier Sappi, twee internationale leiders op het gebied van duurzaamheid, een strategisch partnerschap aangegaan.

De twee bedrijven sluiten nu hun ontwikkelingswerk af met het eerste succesvol voltooide project voor een bekende graanfabrikant die zijn volledig geautomatiseerde productie overschakelde op papieren, afsluitbare barrièrezakken. Rovema was vooral onder de indruk van Sappi's expertise in verpakkingen en speciaal papier met geïntegreerde barrière-eigenschappen en sealbaarheid. Net als Sappi streeft de fabrikant van verpakkingsmachines uit Fernwald, Duitsland, naar voortdurende ontwikkeling als een ‘duurzaam bedrijf’ als onderdeel van zijn stevig verankerde missie.

Naast de aanpak van het optimaliseren van bestaande machinetechnologie, zoals de levensduur van slijtdelen en algemeen recyclingmanagement, besteedt Rovema speciale aandacht aan het idee van de transitie van verpakkingsmaterialen. Dit omvat het verminderen van het gebruik van plastic folie en het evolueren naar op papier gebaseerde oplossingen en recyclebare plastic materialen.

De uitzonderlijke kwaliteit van de producten van Sappi, de adviesdienst, het portfolio en de uitstekende eigenschappen van de barrière papieren blonken door. De twee bedrijven werken sinds 2018 samen en hebben geïntegreerde verpakkingsoplossingen ontwikkeld als een compleet pakket voor klanten die zich willen voorbereiden op de toekomst en een sterke positie in de markt willen veroveren.

www.rovema.com