HomeNieuwsBedrijven en personenRovema Benelux blikt terug op hoogtepunten van afgelopen jaar

Rovema Benelux blikt terug op hoogtepunten van afgelopen jaar

Voor Rovema, leverancier van verpakkingsmachines en -systemen, is 2017 een goed en druk jaar geweest. “We begonnen dit jaar feestelijk met ons 60-jarig jubileum. Het in 1957 opgerichte familiebedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een middelgrote onderneming. Dit dankzij vele baanbrekende innovaties in verpakkingstechnologie. We zijn dan ook trots op onze wereldwijde positie als toonaangevend leverancier van de hoogste kwaliteit verpakkingsoplossingen voor onze klanten”, blikt Christel Geerts, directeur bij Rovema Benelux, terug.

In april lanceerde Rovema haar nieuwe HMI (Human Machine Interface). Deze vernieuwde gebruikersinterface zorgt in combinatie met de intelligente Rovema P@ck Control-software voor een eenvoudige en betrouwbare werking van de machines van Rovema. Christel Geerts: “Het dashboard van de nieuwe Rovema HMI begeleidt de operator via grafische ondersteuning gedurende de productie. De intuïtieve bediening van het touch-screen maakt een eenvoudige aanpassing van alle belangrijke elementen in het verpakkingsproces.”

Rovema verzorgde op Interpack 2017 (foto) een groot aantal demonstraties van verpakkingsoplossingen voor uiteenlopende toepassingen en branches. Ongeveer een maand later organiseerde Rovema de vierde editie van haar jaarlijkse wielertocht voor relaties in Zuid-Limburg. “En in oktober hebben we voor de eerste keer als Rovema Benelux deelgenomen aan Empack in België. We hebben de beurs zeker ervaren als een prettige manier om klanten en niet-klanten te kunnen ontmoeten en vinden dat zeker voor herhaling vatbaar”, licht Christel Geerts toe.

Eind oktober kocht het Duitse Haniel de aandelen van Rovema. Haniel nam Rovema over van het Duitse financiële investeringsbedrijf Equita & Co. Holding en Equita & Co. CoVest, en van Thomas Becker, de huidige CEO van Rovema. “Deze attractieve snel groeiende niche speler zorgt voor een verdere diversificatie van ons portfolio”, zei Stephan Gemkow, CEO van Haniel.

Christel Geerts: “Gedurende het gehele jaar hebben we gemerkt dat er een groeiende vraag is naar totaaloplossingen, waarbij Rovema wordt gevraagd om als projectpartner op te treden voor een volledig project. Natuurlijk, en boven alles, hebben we gedurende geheel 2017 met genoegen samen met onze klanten mogen werken aan een verscheidenheid aan implementaties en services. Iets waar we als Rovema Benelux best trots op zijn.”

Kijk voor meer informatie op www.rovema.nl.