HomeNieuwsRotom Tomatoes koopt al haar verpakkingsmachines bij GH-Ulma

Rotom Tomatoes koopt al haar verpakkingsmachines bij GH-Ulma

Rotom Tomatoes, een familiebedrijf gesitueerd in het hart van de Belgische groenteregio Sint-Katelijne-Waver, kiest al sinds haar ontstaan in 1985 voor een duurzame productie van tomaten, steeds volgens de meest milieuvriendelijke technieken. En daar draagt GH-Ulma haar steentje aan bij.

Gepassioneerd door het telen, besteden ze bij Rotom Tomatoes steeds aandacht aan de kleinste details in hun zoektocht naar perfectie. Het is dan ook de gewoonte om steeds tegemoet te komen aan verlangens en verwachtingen van de klanten. Dat is ook de reden waarom er in 1996 werd besloten om te starten met een verpakkingslijn die ondertussen is uitgegroeid tot een ‘state of the art' verpakkingsstation, uiteraard volgens voedselveiligheidsnormering met de focus op kwaliteit, professionalisme en innovatie.

Zoals elk groeiend bedrijf, gaat groei gepaard met uitbreiding. Zo werd in 2017 een nieuw verpakkingsstation geïnstalleerd nabij de Mechelse Veiling met twee extra snelle inpaklijnen voor trostomaten op schaal. “GH-Ulma kon vanaf dag één zeer kort op de bal spelen, omdat ze een uiterst flexibel team hebben van 6 techniekers die steeds klaar staan om hulp te bieden waar nodig”, zegt oprichter Eric de Winter.

Zoon Tom de Winter voegt hieraan toe: “Rotom Tomatoes is in staat om een breed gamma producten met flowpack, met of zonder tray, rekfolie of getrayseald te verpakken. Om die reden kopen wij al deze machines aan bij GH-Ulma. Alle lijnen zijn voorzien om bedrukte folie te verwerken of kunnen na inpak voorzien worden van een etiket met variabel gewicht.”

Bovendien hebben zowel Rotom als GH-Ulma volgens hem een langetermijnvisie die gebaseerd is op het maken en nakomen van afspraken op een correcte manier. “Daarom hebben wij ook gekozen om een inspectiecontract af te sluiten met GH-Ulma. Twee keer per jaar worden de machines op afspraak grondig nagekeken op staat en goede werking. Deze preventieve aanpak zorgt er nu voor dat wij nagenoeg geen onverwachte storingen en dus stilstanden hebben. Dit is cruciaal in deze business, want 'time is money'.”

Kijk voor meer informatie op www.gh-ulma.com.