HomeNieuwsRotatieve en lineaire vulsystemen voor vloeibare levensmiddelen onder de loep

Rotatieve en lineaire vulsystemen voor vloeibare levensmiddelen onder de loep

pack4food-logoEen van de nieuwe deeltrajecten binnen Pack4Food’s project ‘optimalisatie en verbetering lasmaterialen en systemen' wil een bijdrage leveren aan een deelaspect van het vulsysteem: interactie vulsysteem en verpakkingsmateriaal. Op 20 september 2011 heeft rond deze problematiek alvast een info- en demo-namiddag plaats op het Belgisch Verpakkingsinstituut (BVI) te Zellik.

Vulsystemen voor vloeibare levensmiddelen worden gekozen in functie van de gewenste houdbaarheid, de keuze van de verpakkingseenheid en de verwachte omzet. De consument verwacht een afgewerkt (smaakvol, houdbaar) en gepersonaliseerd (volume-eenheid, identificatie) product. Dit leidt tot een grote verscheidenheid aan producten en verpakkingen.

De keuze van een vulsysteem zal niet alleen afhangen van de verwachtingen van de consument, maar kan zelfs gevolgen hebben voor de hele bedrijfscultuur. Zo is er een zeer verschillende aanpak tussen hot fill en aseptische vulsystemen.

De algemene hygiëne is gelijklopend, evenals de houdbaarheidstesten nadien. Maar de parameters voor de controle van de goede werking van de machine zelf en de materiaaleigenschappen van het verpakkingsmateriaal kunnen zeer verschillend zijn.

Kijk voor meer informatie op www.pack4food.be.