HomeDossiersDuurzaamheidRoots Biopack ontwikkelt volledig composteerbare verpakking

Roots Biopack ontwikkelt volledig composteerbare verpakking

Roots Biopack is er in geslaagd een volledig composteerbare fruitverpakking te ontwikkelen. Hiermee biedt het bedrijf een oplossing voor de vraag van Eosta naar een verpakking voor haar biologisch geteelde groenten en  fruit, die is gemaakt van 100% hernieuwbaar materiaal.

rootsbiopack-logoDe verpakking is EN-13432 en OK-Compost Home gecertificeerd en heeft bovendien een bijzonder gunstige kostprijs. De 500 grams PLA-verpakkingen die tot op dit moment werden gebruikt, kunnen door de nieuwe verpakkingsvariant worden vervangen. Roots Biopack helpt hiermee Eosta met weer een flinke stap in de juiste richting waar het gaat om duurzaam verpakken. De nieuw ontwikkelde verpakking is te zien tijdens de Biofach beurs in Nürnberg (17-20 februari 2010) en Ecopack in Birmingham (24-25 februari 2010) op de stand van Roots Biopack.

Roots Biopack is een betrouwbare partner bij de ontwikkeling van hernieuwbare verpakkingen. Als basisgrondstof worden suikerrietvezels gebruikt, vaak gecombineerd met PLA folie op basis van maïszetmeel.

Kijk voor meer informatie op www.rootsbiopack.eu.