HomeNieuwsBedrijven en personenRomeyn moderniseert productie met warmdrukfoliemachine van Starfoil

Romeyn moderniseert productie met warmdrukfoliemachine van Starfoil

Romeyn, onderdeel van Bron Groep, heeft geïnvesteerd in een warmdrukfoliemachine van Starfoil. Hiermee wil het bedrijf de toenemende vraag naar veredeling met foliedruk verder invullen. Ook wil Romeyn haar klanten, die steeds vaker met korte deadlines kampen, nog flexibeler kunnen bedienen. “Deze investering past precies binnen ons doel om de huidige productiecapaciteit te concentreren en ons machinepark verder te moderniseren en uit te breiden”, vertelt directeur Guus Kil.

Guus Kil: “De grafische markt verandert snel en de Bron Groep wil hier goed op in blijven spelen. Om deze reden hebben we gekozen voor een Starfoil 106-HS met uitgebreid softwarepakket om met de hoogste kwaliteit en flexibiliteit te kunnen produceren.”

“We merken dat er vanuit de markt een toenemende vraag komt naar luxere verpakkingen”, vertelt Guus Kil. “In de supermarkt wil men zich in het schap kunnen onderscheiden van concurrenten. Niet alleen grote merken, ook goedkopere supermarktketens willen zo de aandacht van de consument voor bepaalde producten trekken. We zien dit ook in andere marktsegmenten gebeuren en in de toenemende vraag naar drukwerkveredeling met onder andere foliedruk.”

“De 106-HS automatische warmdrukfolie- en stansmachine is gebouwd om nog efficiënter en effectiever te werken, waardoor je meer in kortere tijd kunt produceren”, vertelt Rini Laros, Operational Manager bij Starfoil Technology. “De machine is uitgevoerd met een Mabeg feeder die zowel dunnere als dikkere materialen op hoge snelheden draait. De feeder zorgt voor een non-stop inleg en ook de uitleg van het papier is non-stop en werkt efficiënt bij lange productie-runs. Door het 300 mm verhoogde frame beschikt de machine over een grote papiercapaciteit.”

Rini Laros: “Daarnaast passen in dit model grote rollen folie met een diameter van 250 mm, waardoor minder vaak van rol gewisseld hoeft te worden en dit betekent minder stilstand tijdens productie. De machine is standaard uitgevoerd met een ‘criss-cross' waarmee folie in de lengte over het vel kan worden doorgetrokken en dit bespaart folie en doortrektijd. En een kortere doortrektijd levert een snellere productietijd op. Dit model is standaard voorzien van een hologramregistratie-unit met drie sensoren. Merken gebruiken hologrammen op hun verpakkingen om de echtheid van het product en merk te waarborgen.”

De afgelopen jaren heeft Bron Groep al haar vestigingen aangepast aan de hoge eisen die gesteld worden aan een voedselveilige productie. “We hebben voedselveiligheid als vast en aanvullend onderdeel binnen ons ISO kwaliteitssysteem verankerd”, vertelt Guus Kil. “Jaarlijks worden wij hier apart voor geaudit en de verificatie rapporten kunnen onze klanten eenvoudig bij ons opvragen.” Klanten van Bron Groep krijgen hiermee direct inzage in de herkomst van alle gebruikte materialen en hoe de materialen verwerkt worden.

Dankzij een perfecte samenwerking tussen de professionele transporteurs, het team van Romeyn en de medewerkers van Starfoil kon al snel de productie worden opgestart met de nieuwe apparatuur. Intussen zijn de foliedrukkers van drukwerkveredelingsbedrijf Romeyn redelijk goed gewend aan de nieuwe machine en worden er dagelijks vele kwalitatief hoogwaardige producten geproduceerd.

Kijk voor meer informatie op www.starfoil.nl.