HomeMachinesNiet-primair verpakkenRombouts Koffie kiest voor Rama sideloader van GH-Ulma

Rombouts Koffie kiest voor Rama sideloader van GH-Ulma

Rombouts Koffie heeft onlangs gekozen voor een Rama sideloader van GH-Ulma. In dit artikel vertellen Frank van der Goten (Manager Projecten – Technische Dienst) en Roland Pittoors (Directeur Productie) over hun ervaring met GH-Ulma.

“Uit vroegere projecten wisten we dat GH-Ulma een geschikte partner is voor verpakkings- en automatisatieprojecten, zowel op het gebied van advies, technische oplossing als after sales. Na een kennismakingsbezoek aan Rama waren we er ook nu van overtuigd dat een goed werkende machine afgeleverd ging worden op de Rombouts productievloer. Niettemin bleef het een uitdaging, omdat het product op zich, een 1 kilo verpakking van gemalen of bonenkoffie, zich niet zomaar probleemloos laat verpakken. De lijst van ‘let op voor…' was dan ook behoorlijk.

De zakken worden liggend op de smalle zijde op een snelheid van twintig stuks per minuut getransporteerd richting ingang de kartonneermachine. Ze dienen echter wel rechtstaand in de doos de machine te verlaten en in twee mogelijke formaten, namelijk 3×2 of 4×2. GH-Ulma adviseerde om het pak zijdelings te blijven invoeren, waarna het gevulde en gesloten karton aansluitend gedraaid wordt, zodat deze op correcte wijze de machine verlaat: een sideloader werd aangeschaft.

Tijdens de afname van de machine was er de opmerking dat het uiteinde van de zak af en toe tussen de vouwflappen van het karton terecht kwam. Dit werd op een vakkundige manier opgelost door Rama/GH-Ulma. Een bijkomend probleem was de beperkte beschikbaarheid van de productieruimte tussen de zakkenvuller en de robot voor palletbelading (ook door GH-Ulma geleverd). Ook hierbij heeft GH-Ulma ons geholpen om tot de juiste lay-out te komen.”

GH-Ulma is op haar beurt erg te spreken van het succesvolle contact met Rombouts: “Daar drinken we een kopje koffie op!”

Klik hier om de machine in werking te zien.

Kijk voor meer informatie op www.gh-ulma.com.