HomeNieuwsRoland ten Klooster reageert op commotie gebruiksgemak verpakking

Roland ten Klooster reageert op commotie gebruiksgemak verpakking

Roland ten Klooster, hoogleraar Packaging Design aan de Universiteit van Twente, heeft gereageerd op de commotie die vanochtend ontstond rondom het gebruiksgemak van verpakkingen. “Het heeft allemaal met geld te maken. Dat is de grote boosdoener. Een trektouwtje van anderhalve cent om een theepakje makkelijker open te maken, levert al problemen op. In de praktijk betekent dat in de winkel een klein prijsverschil en dat hebben consumenten er niet voor over”, zo verduidelijkt hij in een artikel op de website van De Telegraaf.

De commotie ontstond naar aanleiding van een onderzoek van ANBO en ReumaNederland, waaruit zou blijken dat verpakkingen een grote frustratie voor Nederlanders zijn en dat vrijwel iedereen wel eens moeilijkheden ondervindt om een artikel van de verpakking te ontdoen. “Fabrikanten zouden de gebruiksvriendelijkheid veel belangrijker moeten vinden”, meent Sija de Jong van ReumaNederland.

De belangrijkste boosdoeners zijn volgens het onderzoek de deksels van glazen potten, hard plastic, strakke verpakkingen en glazen flessen met een draaidop. “Heb jij ook vaak problemen met het openen van verpakkingen? Nou, je bent niet de enige, vier op de tien mensen hebben hier dagelijks last van”, staat stemmingmakend geschreven op de website van RTL Nieuws.

www.utwente.nl