HomeNieuws"Robotisering leidt niet tot massaal werkloos raken van mensen"

“Robotisering leidt niet tot massaal werkloos raken van mensen”

De robotisering neemt in vele sectoren, waaronder ook de verpakkingssector, snel toe en dat leidt soms tot doembeelden over de werkgelegenheid. “Ik geloof niet dat mensen massaal werkloos raken als gevolg van de robotisering. Werkzaamheden verdwijnen, maar daar komt ander werk voor in de plaats”, zegt directeur Nederland Raymond Puts van uitzendbureau USG People, dat zelfs een robot-receptionist in dienst heeft, in een vraaggesprek in De Telegraaf.

Raymond Puts wijst er in dat gesprek bovendien op dat we al onze welvaarthebben te danken aan technologische ontwikkeling. “Stel dat we de robots een halt willen toeroepen, dat zeggen we ook nee tegen de vooruitgang. En de ‘bottom line' is: we kunnen zelf bepalen waar we robots inzetten en waar niet”, benadrukt hij.

“Het probleem voor die generatie is dat de arbeidsmarkt zo razendsnel verandert. Sectoren verdwijnen, maar daar komen weer andere sectoren voor in de plaatst. De meest gevraagde beroepen bestonden dertig jaar geleden nog niet eens”, antwoordt Raymond Puts tot slot op de vraag of jongeren voldoende klaar zijn voor de automatisering.

Kijk voor meer informatie op www.usgpeople.com.