HomeMachinesAandrijven en besturenRobot uienverpakkers reduceren behoefte aan personeel

Robot uienverpakkers reduceren behoefte aan personeel

Bij abar-automation-logoG’s Fresh Vegetables in Engeland hebben ze hun behoefte aan productiepersoneel met de helft weten te reduceren. Tevens hebben ze de veiligheid op de werkvloer voor de werknemers enorm verhoogd. Ze hebben dit gerealiseerd door de flexibele robotsystemen van Abar Automation in hun productieproces in te zetten in hun fabriek in Ramsey, Peterborough.

Met de ‘Lean' principes stevig in het achterhoofd heeft G’s totaal zes robot  verpakkingssystemen van het Nederlandse bedrijf Abar Automation BV in deze fabriek neergezet. De Abar-robotsystemen pakken de verpakte uien en knoflook op, en leggen deze snel, accuraat en volautomatisch in de kratten. Deze gaan op een pallet en worden dan klaar gezet voor uitlevering. Zo verpakken ze alleen al 1000 ton uien voor G’s Growers, zeven dagen per week.

G’s Fresh Vegetables heeft de laatste vier jaar haar beleid aangepast aan het ‘lean' principe en zo veel meer betrokkenheid op de werkvloer gecreëerd, waardoor zij een nog hogere efficiency en meer kwaliteit kunnen garanderen. De investering in een automatisch verpakkingssysteem voor uien van Abar in 2009 past helemaal bij deze opzet.

Het door Abar Automation geleverde systeem bevat in eerste instantie een automatische ontstapelaar om vanaf een stapel kratten deze één voor één op de transportbanden te plaatsen. De kratten gaan dan naar de weeg- en vul unit en worden na het vullen gecontroleerd met een checkweger op het juiste totale gewicht. De ‘baling arms' typisch voor de kratten in Engeland, worden door het Abar systeem in lijn automatisch gesloten. Vervolgens worden de gevulde kratten aan de R2000 robot aangeboden. Daar worden deze verzameld, maximaal drie hoog opgestapeld en gepalletiseerd.

De tweede fase is vorig jaar geïnstalleerd. Deze pakt de zakken met uien en plaatst deze in de eerder beschreven krat, waarop vervolgens deze zoals omschreven worden gepalletiseerd. De levering omvatte drie Abar LR-80B pick en place robot cells en twee M710 palletisers. De zakken met uien worden in de LR-80B opgepakt en geplaatst in de krat. De gevulde kratten worden door de M710 robot gepalletiseerd.

Met de implementatie van het ‘Overall Equipment Efficiency' meetsysteem is het mogelijk om aan de hand hiervan concrete doelstellingen te formuleren en hoge verwachtingen te scheppen aan deze verpakkingslijn. Gegevens worden namelijk continu verzameld vanaf belangrijke meetpunten in de productielijnen. Dit maakt het mogelijk om de locatie en oorzaak van ‘down time' boven water te krijgen. De vele gegenereerde data en de Abar robot automatisering helpt hen dus uiteindelijk om te lokaliseren waar de verbeterpunten in het totale proces moeten worden aangebracht. 

abar-gfresh

Kijk voor meer informatie op www.abar.nl of stuur een e-mail naar patrick.smit@abar.nl.

Bron: Uiennieuws.nl