HomeMachinesAandrijven en besturenRobertpack ontwikkelt unieke robotcel voor samenstellen van mix verpakkingen

Robertpack ontwikkelt unieke robotcel voor samenstellen van mix verpakkingen

robertpack-mix

In de afgelopen weken heeft Robertpack, in opdracht van een grote producent van een breed assortiment zuivelproducten, een unieke robotcel voor het samenstellen van mix verpakkingen ontwikkeld.

Groter productassortiment

robertpack-logoGrote discounters leveren een steeds groter productassortiment. Volle dozen of trays met 1 productsoort kost veel schapruimte. Van de voedingsmiddelenproducenten wordt dan ook verwacht dat ze in 1 omverpakking meerdere soorten producten te leveren. Bovendien moet de samenstelling van deze mix ook nog eens worden afgestemd op de vraag uit de markt. Aangezien productielijnen bijna altijd zo zijn uitgevoerd dat ze 1 productsoort kunnen produceren, houdt dat in dat producten achteraf opnieuw moeten worden uitgepakt en meestal handmatig weer volgens een bepaalde mix worden ingepakt. Dit is een tijdrovende en vooral kostbare zaak en bij het handmatig werken kunnen ook makkelijk fouten worden gemaakt.

Snelle omwisseltijd en hoge capaciteiten

Robertpack heeft nu speciaal voor trays met bekers, potten, emmers etc. een Robot mixstation ontwikkeld. Voor bijvoorbeeld trays met 6 of 12 stuks kan men tot 4 soorten product iedere mix ingeven die men wenst. Er kunnen capaciteiten tot wel 30 trays per minuut worden gerealiseerd. Voor de verschillende productafmetingen is in eigen huis een snel uitwisselbare grijper geconstrueerd. De wisseltijd ligt slechts tussen de 1 en maximaal 5 minuten. Uniek bij deze toepassing is dat de bestaande trays opnieuw worden gebruikt en men dus geen extra afval van verpakkingsmateriaal heeft.

Kenmerken robotcel

  • Flexibel; tot 4 soorten product iedere gewenste mix
  • Hoge capaciteit; tot 30 trays per minuut
  • Snelle wisseltijd; 1 tot maximaal 5 minuten
  • Hergebruik trays; geen extra afval

Op dit moment is Robertpack bezig met de ontwikkeling van robotcellen voor het mixen van andere type verpakkingen. Uiteraard kan ook het voor en na traject door ons worden gerobotiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.robertpack.nl.